ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης τόσο από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας.
Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξουν επιχειρησιακές αναλύσεις που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φρούρησης, καθώς και ενημέρωση για τα έργα αποτροπής σε ολόκληρο το μήκος του Έβρου.
Η κυβέρνηση κάνει λόγο για υβριδικού χαρακτήρα επίθεση προς τη χώρα μας, με τον κ. Οικονόμου να αναφέρεται, από την αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στη νέα απόπειρα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τις τουρκικές αρχές.
“Είναι εξόχως αποκαλυπτικό το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί 60 λαθροδιακινητές και έχουν οδηγηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα, κατά πάγια τακτική της, χειρίζεται το ζήτημα με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συμβάσεις και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Ελλάδα σέβεται τον άνθρωπο, αλλά δεν είναι και πολιτικά αφελής”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίρνει δημόσια και επίσημα θέσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και που προκαλούν ζημιά στην Ελλάδα.
“Το αντιπολιτευτικό μένος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο, που, για να πλήξει την Κυβέρνηση, δεν διστάζει να πλήξει την Πατρίδα μας. Πρόκειται για μια στάση, η οποία πολιτικά είναι ανοίκεια”, υπογράμμισε.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurovision 2026: Ο Αkylas με το Ferto είναι ο μεγάλος νικητής – Όσα έγιναν στον ελληνικό τελικό
- Τράπεζες: Ολα τα συνδρομητικά πακέτα για φθηνότερες καθημερινές συναλλαγές
- Γιατί βούτηξε η ΤΙΤΑΝ, τι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα, η μάχη Theon με τους short, ποιο deal της Ideal χάλασε, βιομήχανοι κατά Τσάφου, μια αποκάλυψη για Τσίπρα – Στουρνάρα και όταν η Ζαχαράκη γίνεται ντεκόρ της Κίμπερλι
- Πλειστηριασμοί: Το σφυρί της εβδομάδας «χτυπά» σε Ξάνθη, ΣΒΑΜΠΕ και «Ελληνικός Νηογνώμονας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.