• Πολιτική

    Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο

    • NewsRoom
    Μέγαρο Μαξίμου

    Μέγαρο Μαξίμου


    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης τόσο από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας.

    Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξουν επιχειρησιακές αναλύσεις που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φρούρησης, καθώς και ενημέρωση για τα έργα αποτροπής σε ολόκληρο το μήκος του Έβρου.

    Η κυβέρνηση κάνει λόγο για υβριδικού χαρακτήρα επίθεση προς τη χώρα μας, με τον κ. Οικονόμου να αναφέρεται, από την αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στη νέα απόπειρα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τις τουρκικές αρχές.

    “Είναι εξόχως αποκαλυπτικό το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί 60 λαθροδιακινητές και έχουν οδηγηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα, κατά πάγια τακτική της, χειρίζεται το ζήτημα με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συμβάσεις και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Ελλάδα σέβεται τον άνθρωπο, αλλά δεν είναι και πολιτικά αφελής”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίρνει δημόσια και επίσημα θέσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα  και που προκαλούν ζημιά στην Ελλάδα.

    “Το αντιπολιτευτικό μένος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο, που, για να πλήξει την Κυβέρνηση, δεν διστάζει να πλήξει την Πατρίδα μας.  Πρόκειται για μια στάση, η οποία πολιτικά είναι ανοίκεια”, υπογράμμισε.

    Διαβάστε επίσης

    Οικονόμου για Έβρο: Η Ελλάδα ακολουθεί αυστηρή αλλά δίκαια μεταναστευτική πολιτική – Δεν θα ξαναδούμε Μόρια και Ειδομένη



    ΣΧΟΛΙΑ