• What's happening

    Σε Αμπού Ντάμπι, Ιεροσόλυμα και Βρυξέλλες ταξιδεύει τον Δεκέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας

    Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Σειρά συναντήσεων στο εξωτερικό θα έχει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Το ταξίδι του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει από το Αμπού Ντάμπι.

    Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου, επ’ αφορμή της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

    Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη κ. Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

    Στο Αμπού Ντάμπι θα συναντήσει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη συζήτηση να αναμένεται να επικεντρωθεί στο Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό, ενώ το τετ α τετ των δυο ανδρών αναμένεται να εκπέμψει το πράσινο φως για την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δυο κοινοτήτων της Κύπρου.

    Στις 8 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα ώστε να συμμετάσχει στην τριμερή διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία αντικείμενο της θα έχει την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

    Στο περιθώριο της Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί επίσης, διμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

    Τέλος, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιταλικό δημοψήφισμα: “Ωρολογιακή βόμβα” στα θεμέλια της Ευρωζώνης που απειλεί και την Ελλάδα 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαβρωμένα ταβάνια, κατσαρίδες και ποντίκια στη Σχολή Ευελπίδων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγρίεψε ο Β. Μαρινάκης: Ζητά να εκπέμψει τώρα το κανάλι του



    ΣΧΟΛΙΑ