• Πολιτική

    Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία

    • NewsRoom


    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε σήμερα, Παρασκευή, την Ισπανία ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην ιβηρική χώρα.

    Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στις ισπανικές Αρχές να επιβάλει περιορισμούς στους ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό προκειμένου να περιορίσει την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

    Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα σε κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και ο Σάντσεθ τόνισε ότι ο αριθμός τους θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 10.000 την επόμενη εβδομάδα.

    «Είμαστε μόλις στην πρώτη φάση της μάχης κατά του ιού. Μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός τα κρούσματα να φτάσουν στις 10.000 την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Σάντσεθ.

    Και συνέχισε, επισημαίνοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης των πολιτών: «Η ανακήρυξη ισχύος της έκτακτης ανάγκης, κινητοποιεί όλες τις αρχές στη μάχη κατά του ιού, ωστόσο η τελική νίκη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πρωτοβουλίες του καθενός. Πλέον, αποτελεί ηρωισμό το συχνό πλύσιμο χεριών και η παραμονή στο σπίτι».



    ΣΧΟΛΙΑ