F

Πολιτική

Σαμαράς σε Τσίπρα: «Εσύ είσαι λίγος, που θέλησες να μας επιβάλεις ότι υπάρχει κι άλλη Μακεδονία»

antonis samaras

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


Μήνυμα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Πού Πάμε» του ψυχίατρου και υποψηφίου βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κύριος Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από το κοινό, σημείωσε ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι νικητές των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και ζήτησε από τους Έλληνες να καταδικάσουν δια της ψήφου τους τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να τους στείλουμε σπίτι τους. Να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου. Ενώ βγαίναμε από τα μνημόνια εκείνοι μας έβαλαν ξανά μέσα. Τρεις μήνες θέλαμε για να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια. ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος και Χρυσή Αυγή έριξαν μια κυβέρνηση -με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας- που μας έβγαζε από τα μνημόνια το 2015. Τότε είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη. Μας έβαλαν σε ύφεση ξανά. Σήμερα η Ελλάδα σέρνεται» σχολίασε ο κ. Σαμαράς.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη ζημιά και στοίχισε πολύ μέσα σε λίγο χρόνο. Αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε και να πάει ο Τσίπρας σπίτι του. Πρέπει να επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα με μεταρρυθμίσεις φιλελεύθερες» συνέχισε.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα χρησιμοποιώντας μάλιστα την αποστροφή του πρωθυπουργού κατά την απάντησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν εκνευρισμένος του είχε πει στον ενικό «είσαι πολύ λίγος για να κρίνεις εμένα». Επιστρέφοντάς  του την έκφραση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε:  «Εσύ είσαι πολύ λίγος που θέλησες να μας επιβάλεις ότι δίπλα υπάρχει μια άλλη Μακεδονία, όταν η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον πρωθυπουργό να κάνει διακοπές σε σκάφος. «Αυτός που παρίστανε μια ζωή τον τιμωρό των πλουσίων, ξεκουράζεται σε κότερα και προσπαθεί να το κρύψει. Εκείνη την περίοδο μαζεύαμε ακόμα τους νεκρούς από το Μάτι και ο κ. Τσίπρας έκανε διακοπές» σχολίασε.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του τέως πρωθυπουργού ήταν αφιερωμένο στην Μακεδονία αλλά και τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Η Μακεδονία με συγκλονίζει. Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» είπε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του, μέλος της οποίας ήταν και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

«Το Μακεδονικό με βασανίζει και με πληγώνει. Η μισή μου οικογενειακή καταγωγή είναι από τη Μακεδονία. Τις μεγάλες υποθήκες των δυο μεγάλων ηγετών της Μεταπολίτευσης: του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου που προειδοποιούσαν τους πάντες, εχθρούς και φίλους για τις συνέπειες, τις έδωσε. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε φασίστες. Αυτό δεν περνάει. Είναι ύβρη σε όλους τους Έλληνες και την επιστρέφουμε στον κ. Τσιπρα. Δεν θα δέσουμε τα χέρια της Ελλάδας όταν θα διαπραγματεύεται την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Σαμαράς. Και συμπλήρωσε πως: «Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν ήταν μια εκκρεμότητα αλλά το κατάλοιπο ενός προβλήματος περιφερειακού. Δεν λύσαμε ένα πρόβλημα αλλά δημιουργήσαμε ένα πρόβλημα. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Ματαιοπονούν και δεν θα τους περάσει».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η θρυαλλίδα της επόμενης κρίσης. «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να απονομιμοποιηθεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «καμιά κυβέρνηση δεν αναγνώρισε εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα. Εγώ επιμένω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναγνωρίσει όνομα με τη λέξη Μακεδονία. Εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα δεν δέχτηκε καμία κυβέρνηση μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο κ. Τσίπρας». Είπε ότι η Ελλάδα αναγνώρισε το αλυτρωτικό αφήγημα των Σκοπίων και ξεκίνησαν τα προβλήματα στα Βαλκάνια.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κολοβή» 13η σύνταξη. «Υπάρχουν 200.000 συνταξιούχοι που εδώ και χρόνια δεν έχουν πάρει τη σύνταξη που δικαιούνται. Χρωστάει παντού ο Τσίπρας και την ίδια ώρα μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια προεκλογικά» τόνισε ο τέως πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι δεν θα ασχοληθεί με την υπόθεση της NOVARTIS. «Η σκευωρία αποκαλύφθηκε και έχω δεσμευτεί ότι θα τους πάω μέχρι τέλους τους σκευωρούς» τόνισε.

«Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά. Πάμε στην Αναγέννηση της πατρίδας μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη. Πάμε στην τελική ευθεία με την Ευρώπη δίπλα μας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

 


ΣΧΟΛΙΑ