• Πολιτική

    Σάλος με τη δήλωση βουλευτή του Ερντογάν: Ας κάνουμε τζαμί την Αγια Σοφιά

    • NewsRoom


    Ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη στιγμή, μάλιστα, που ο Τούρκος πρόεδρος μεταβαίνει στη Θράκη. Μία ημέρα μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε κάποιο τζαμί, όπως συμβαίνει τελευταία με την Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες κάθε θρησκείας», Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πρότεινε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

    Πρόκειται για τον Τούρκο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Σαμίλ Ταγιάρ ο οποίος έγραψε στο twitter: «Ας αρχίσουμε κι εμείς να ανοίγουμε την Αγία Σοφία τις Παρασκευές για προσευχή. Και άσε τους να παίζουν μετά την Τrumpέτα».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες ακολουθούν αυτή τη βρώμικη κι επικίνδυνη τακτική. Ιδίως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το καθεστώς Ερντογάν επιμένει με τρόπο εμφατικό αλλά και άκρως προκλητικό να επιθυμεί να διαδραματίζει ρόλο «γενικού δερβέναγα» τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, θέλοντας να έχει τον τελικό λόγο σε όλα, ακόμη και στο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η αποτίμηση της «καυτής» επίσκεψης Ερντογάν: Το φιάσκο της κυβέρνησης και οι «νέες πληγές» που άνοιξαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγωνία για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη – Τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεμάτες «χαμόγελα» και «καρφιά» οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ