• Πολιτική

    Σ. Φάμελλος: Τάσσεται κατά της εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος


    Συζητάμε ξανά για μια πιθανή εκλογή προέδρου και λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δε θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία, γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος μιλώντας στο «Κόκκινο».

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία. «Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε.

    Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «εμείς θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών».

    «Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο» τόνισε παράλληλα.

    Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, «όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

    Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του 4ο Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στέλνοντας το μήνυμα στους συνέδρους να προσέλθουν από νωρίς. «Είναι μία πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία, δεν πρέπει να την υποτιμάμε» είπε χαρακτηριστικά.

    «Σε μία μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν τα μέλη αποφασίζουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο απαντήσεις είναι το συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος. Απευθείας τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν στο συνέδριο. Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

    Διαβάστε επίσης

    Δένδιας: Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη και εκπαιδευμένους εφέδρους

    Πιερρακάκης: Τα κριτήρια για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είναι τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη

    Στ. Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000%, θα γίνω πρωθυπουργός



    ΣΧΟΛΙΑ