ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Προστασίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στο περίπτερο της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, όπου είναι και η τιμώμενη χώρα.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χάμπεκ υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία συνεργάζονται στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ έχουν κοινή αντίληψη στο ενεργειακό πεδίο.
Τόνισε, δε, ότι η συμμετοχή της Γερμανίας με 133 εκθέτες αποτελεί ισχυρή ένδειξη του ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία. Περαιτέρω, επισήμανε ότι η ΕΕ στο μέλλον πρέπει να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και να επενδύσει περισσότερο στις τεχνολογίες.
Ο κ. Χάμπεκ θα έχει συνάντηση στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.
Διαβάστε επίσης:
ΕΡΤ: Το χάος που αφήνει πίσω του ο Κωνσταντίνος Ζούλας και οι προκλήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου
ΣΥΡΙΖΑ: 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητούν από τον Κασσελάκη εκλογές – Το κείμενο συμβολής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προσύμφωνο αγοράς ακινήτου: Σε ποιες περιπτώσεις δεν εξασφαλίζει τον αγοραστή και πώς μπορείτε να προστατευθείτε
- Νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία – Το «Mononews» αποκαλύπτει το νομοσχέδιο
- Φώτης Μανούσης: Από τον τραυματισμό του στο Σέιχ Σου από τα ΜΑΤ του Αρκουδέα, στο σταθμό New Chanel και στην ακτοπλοΐα
- Νεμπής (ΟΤΕ): Πώς ακολουθεί το παράδειγμα της Τ- Mobile στις ΗΠΑ
