• Πολιτική

    Reuters: Με μια σημαντική νίκη η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει

    • NewsRoom


    Έτοιμη για να κυβερνήσει, μετά από μία σημαντική νίκη είναι η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα exit polls, εκτοπίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται ότι οδήγησε την πληγείσα από την κρίση χώρα περαιτέρω σε χρέος, αναφέρει το Reuters.

    Σύμφωνα με τα exit polls, το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει νίκη της ΝΔ με ποσοστό 38%-42%, υποδηλώνοντας ότι θα έχει και την αυτοδυναμία.

    Επίσης, δείχνουν ότι οι έδρες που θα κερδίσει η ΝΔ εκτιμώνται μεταξύ 155-167, έναντι των 300 συνολικά του κοινοβουλίου. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερο με ποσοστό μεταξύ 26,5%-30,5%.

    Οι εκλογές σήμερα ήταν οι πρώτες από την ημέρα που η χώρα βγήκε από τα προγράμματα στήριξης. «Ο βασικός λόγος για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η οικονομία», αναφέρει ο αναλυτής Θεόδωρος Κουλουμπής. «Στα τελευταία 4,5 χρόνια οι άνθρωποι δεν είδαν καμία βελτίωση, αντιθέτως υπέστησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», τόνισε.

    Η Ελλάδα βίωσε μια βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση από το 2010 που οδήγησε σε τρία προγράμματα διάσωσης από τους εταίρους στην ευρωζώνη.

    «Θέλω η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να κάνει ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους που πεινάνε. Να δώσει δουλειές στους νέους για να μην φεύγουν», δηλώνει ο 69χρονος συνταξιούχος Χρήστος Μπέκος.



    ΣΧΟΛΙΑ