• Πολιτική

    Ράμα προς Ελλάδα για τον θάνατο του Κατσίφα: Αγαπητοί γείτονες, η αστυνομία μας γλίτωσε αθώους από τον εξτρεμιστή

    • NewsRoom
    Έντι Ράμα

    Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα


    Εξτρεμιστή χαρακτηρίζει τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσιφά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εκφράζοντας την επίσημη θέση της αλβανικής κυβέρνησης.

    Με ένα μήνυμά του στο Twitter, ο Έντι Ράμα απευθύνεται στους Έλληνες, προφανώς δυσαρεστημένος για τις αναφορές από τα κόμματα περί «απαράδεκτου γεγονότος». Ο Ράμα αναφέρει πως η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, ενώ επιμένει στις καταγγελίες πως ο Κατσίφας πυροβόλησε τους αστυνομικούς.

    Ειδικότερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρει:

    «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».

    Την ίδια ώρα, πάντως, κάτοικοι στους Βουλιαράτες και συγγενείς του άτυχου 35χρονου μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία από τις Ειδικές Δυνάμεις, καταγγέλλοντας πως ήταν στοχοποιημένος από τις αρχές. Αντιθέτως, τα αλβανικά ΜΜΕ επιμένουν στην άποψη πως επρόκειτο για «εξτρεμιστή», ο οποίος αναρτούσε ελληνικές σημαίες, σε ένα χωριό όμως το οποίο είναι χαρακτηρισμένο επίσημα ως μειονοτικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βουλιαράτες: Σοκαρισμένοι οι Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο με τον θάνατο του Κ. Κατσίφα – Πώς ξεκίνησε το περιστατικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΕΞ για την θανάτωση του Κ. Κατσίφα: Απαράδεκτο γεγονός η αφαίρεση ζωής, αναμένουμε διαλεύκανση των συνθηκών
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή: Τραγικό γεγονός, να υπάρξει άμεσα έντονο διάβημα προς την Αλβανία



    ΣΧΟΛΙΑ