Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ο αγωγός πετρελαίου Ανατολής-Δύσης στη Σαουδική Αραβία ανέστειλε και πάλι τη λειτουργία του έπειτα από νέα επίθεση που δέχθηκε χθες, Κυριακή, η στρατηγική αυτή υποδομή, ανακοίνωσε σήμερα στο AFP πηγή του ενεργειακού τομέα.

«Ο αγωγός Ανατολής- Δύσης δέχθηκε και πάλι επίθεση χθες”, επεσήμανε η πηγή. “Επλήγη σταθμός άντλησης στο Χουράις, ανατολικά του Ριάντ. Δεν είχε αποτελέσει ποτέ ξανά στόχο. Οι ζημιές είναι σημαντικές και οι εργασίες άντλησης διακόπηκαν για άλλη μια φορά», πρόσθεσε.

1

Ο στρατηγικής σημασίας αγωγός αυτός, που επιτρέπει στη Σαουδική Αραβία να μεταφέρει πετρέλαιο από το ανατολικό τμήμα του βασιλείου προς την Ερυθρά Θάλασσα παρακάμπτοντας το Στενό του Ορμούζ, είχε αναστείλει τη λειτουργία του από τις 11 ως τις 22 Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης 

ΝΑΤΟ: Drones, AI και η «Θεωρία της Νίκης» – Πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει μια ρωσική επίθεση

Ευρωζώνη: Σε υψηλό σχεδόν 3,5 ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα

Ρούμπιο: Συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη την Τετάρτη 7/10