• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις στους ΑΝΕΛ: Την παραίτηση του υπέβαλε ο Παναγιώτης Σγουρίδης

    • NewsRoom


    Την παραίτησή του στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά και τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί πιθανού «θερμού επεισοδίου», με το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει η κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών.

    Όπως δήλωσε ο κύριος Σγουρίδης στο iefimerida.gr: «Το έκανα γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στον Πάνο τον Καμμένο και στην κυβέρνηση». Την στιγμή της συνομιλίας μας δεν γνώριζε αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ την έκανε δεκτή. Επιβεβαίωσε επίσης ότι του το ανακοίνωσε μέσω sms καθώς ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε περιοδεία σε Σαμοθράκη, Θάσο, Αη-Στράτη και Σκύρο.

    Είχε προηγηθεί το άδειασμα από την πλευρά του Πάνου Καμμένου των δηλώσεων του βουλευτή του κόμματός του, χαρακτηρίζοντας «θεωρίες φαντασίας» τις αναφορές σε θερμό επεισόδιο.

    Ο Παναγιώτης Σγουρίδης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα».

    «Θα δείτε ότι υπάρχουν συμφωνίες που έχουν υπογραφεί -με μεγάλες και βαριές υπογραφές- και δεν έχουν μπει ποτέ στο κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Σγουρίδης, ενώ στην ερώτηση «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδειάζει ο Καμμένος τον Σγουρίδη: Θεωρίες φαντασίας τα περί θερμών επεισοδίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αινιγματικός ο Σγουρίδης: Ένα θερμό επεισόδιο ίσως καθυστερήσει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Αδιανόητες οι δηλώσεις Σγουρίδη, να τις καταδικάσουν αμέσως οι Τσίπρας και Καμμένος



    ΣΧΟΛΙΑ