• Πολιτική

    Pulse: Στο 33% στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ – Δεύτερος σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ, υποχωρεί στο 12% το ΠΑΣΟΚ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης


    Στο 33%, με απώλειες 2,5 μονάδων των Μάρτιο, καταγράφει στην εκτίμηση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων τη Νέα Δημοκρατία η νέα δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

    Στη δημοσκόπηση, που έγινε μεταξύ 1 και 3 Απριλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερο κόμμα (15%) ενώ το ΠΑΣΟΚ βγαίνει χαμένο από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, καταγράφοντας πτώση μιάμισης μονάδας στην εκτίμηση ψήφου, υποχωρώντας στο 12,5% στην εκτίμηση ψήφου.

    Κέρδη κατέγραψε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο ξεπερνά το ΚΚΕ στη μάχη για την τέταρτη θέση,  με 9% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 8,5% του κόμματος του Δημήτρη Κουτσούμπα.

    Η Νέα Αριστερά κινείται στο 3% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ «ισοπαλία» καταγράφεται μεταξύ Νίκης και Πλεύσης Ελευθερίας, στο 3,5%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνουν 1,8% στη συγκεκριμένη μέτρηση, όπως και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

    Το 61% να είναι σίγουρα ή μάλλον θετικοί για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη ενώ το 28% αρνητικοί. Συμφωνούν τρεις στους τέσσερις προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 30% εκείνων που δηλώνουν ψηφοφόροι ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

    Σχετικά με την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, το 51% απαντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά, αλλά ένα ποσοστό 35% δηλώνει ότι συμφωνεί. Μάλιστα, ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση.

    Το 44% δηλώνει ότι θεωρεί την ακρίβεια και την κατάσταση της οικονομίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και ακολουθούν με μεγάλη απόσταση η εγκληματικότητα, η Υγεία και η Δικαιοσύνη.

    Διαβάστε επίσης

    Τζερόμ Πάουελ (FED): Δεν θα βιαστούμε με την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

    Γεωργιάδης: Άγρια κόντρα με Πολάκη στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία

    Ζαχαράκη: «Ναι» σε διακομματικό διάλογο, «όχι» σε αλλαγές στον ποινικό κώδικα που καλύπτει πλήρως τις γυναικοκτονίες



    ΣΧΟΛΙΑ