• Πολιτική

    Προβληματισμός στην ΚΟ της ΝΔ: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στη Βουλή στον χρόνο των εκλογών;

    • Αλίκη Χατζή

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης έληξε την Κυριακή το βράδυ με την αναμενόμενη απόρριψή της και την επίσης αναμενόμενη σύγκρουση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα.

    Ωστόσο, οι βουλευτές της ΝΔ έβγαλαν κάποια συμπεράσματα, που όπως  θεωρούν  θα διαμορφώσουν την πολιτική ατμόσφαιρα της περιόδου που ακολουθεί.

    Στην πίσω σκέψη των περισσότερων έμεινε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στον χρόνο των εκλογών, ενώ όλη η ομιλία του, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως προεκλογικό «ζέσταμα», αφού όχι μόνο διέτρεξε το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά στην πραγματικότητα «κέντησε» τον καμβά πάνω στον οποίον θα κινηθεί εφεξής η κυβερνητική πλειοψηφία τόσο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όσο και έναντι του ΚΙΝΑΛ.

    Σύμφωνα με αυτά που βρέθηκαν στην αιχμή των συζητήσεων μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, το βράδυ της Κυριακής μετά την ψηφοφορία , αλλά και το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός:

    1. Σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πόλωσε το κλίμα με την αξιωματική αντιπολίτευση, επαναλαμβάνοντας ότι «τους χωρίζει άβυσσος», ενώ επιδίωξε να φέρει σε πρώτο πλάνο τα εσωτερικά ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο κ. Τσίπρας
    2. Επιτέθηκε για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη και μάλιστα με αιχμηρό τρόπο στο ΚΙΝΑΛ, εξαπολύοντας πυρά τόσο προς τον κ. Κατρίνη, όσο όμως και προς τον κ. Σκανδαλίδη. «Θα περίμενα ότι οι διακηρύξεις σας περί αυτόνομης πορείας θα οδηγούσαν σε αυτόνομη στάση, σε διαφοροποιημένο λόγο και ανάλογη ψήφο. καθ’ οδόν προς το Συνέδριο Επιλέξατε να συνταχθείτε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία», είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορείτε, κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας».
    3. Μίλησε για πρώτη φορά ως Πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη της παράταξης του και μόνο, που στοχοποιήθηκαν από την πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά σκευωρία της Novartis από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, διαταράσσοντας τη σχέση του με κορυφαία στελέχη του κεντρώου χώρου, βάζοντας τέλος σε μία περίοδο που χαρακτηρίστηκε από τη γενική πολιτική ανοχή των κεντρώων σε μια σειρά κυβερνητικές αποφάσεις στα πλαίσια του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου».
    4. Σημείωσε ότι σήμερα, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες κυρίως του υγειονομικού κόσμου, αλλά και της πολιτείας, το 84% των ενήλικων Ελλήνων είναι πια θωρακισμένο έναντι της πανδημίας, και άφησε εκ νέου σαφείς υπόνοιες ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Αναρωτιέμαι αν μπορούν να τα ακούσουν όσοι αναλάμβαναν την ευθύνη των μολύνσεων σε διαδηλώσεις, ζητώντας να ανοίξουν τα σχολεία όταν έκλειναν και να κλείνουν όταν άνοιγαν. Εσείς δηλαδή, που βάζατε νάρκες και τώρα υποκρίνεστε ότι τάχα βάζατε πλάτη», είπε ενώ έκανε δύο φορές ονομαστική αναφορά στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί «κόκκινο πανί» για αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ.
    5. Eπιτέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση των rafale και στο γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελετή παραλαβής του.
    6. Ταυτόχρονα, επιδίωξε να «παίξει και στο κεντρώο και κεντροαριστερό γήπεδο», υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
    7. Το μεγαλύτερος μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού, αφορούσε στην οικονομία, στις προοπτικές ανάπτυξης που καταγράφονται και στην ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στη χώρα μας μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, μιλώντας για ρεκόρ εικοσαετίας, για το γεγονός ότι το 2021 θα κλείσει με ρεκόρ ανάπτυξης άνω του 7% και με μία από τις πιο ισχυρές πτώσεις της ανεργίας πανευρωπαϊκά.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας – Προβάλλετε μια πολιτική που καταδικάστηκε από τον λαό – Αγκαλιάσατε έναν υπόδικο

    Νέο επεισόδιο Πολάκη στη Βουλή – Του αφαίρεσε τον λόγο ο Αθανασίου αλλά δεν εγκατέλειπε το βήμα – Σταυροκοπιόταν ο Γεωργιάδης

    Κωνσταντίνος Τασούλας: Ο Πολάκης δεν θα μεταβάλλει τη Βουλή σε χώρο φθηνού ακτιβισμού, όσοι τον ανέχονται έχουν τεράστιες ευθύνες



    ΣΧΟΛΙΑ