• Πολιτική

    Πρωθυπουργός Βαυαρίας: Όχι υπερβολική κρατική ενίσχυση προς τη Lufthansa λόγω του κορονοϊού

    • NewsRoom
    Δύο αεροσκάφη της Lufthansa σε αεροδρόμιο


    Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Ζέντερ επέστησε σήμερα την προσοχή για ενδεχόμενες «ακούσιες συνέπειες σε περίπτωση υπερβολικής κρατικής ενίσχυσης για τη Lufthansa», όπως είναι η επιρροή ξένης χώρας λόγω των συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού.

    «Εάν δοθούν πάρα πολύ μεγάλες κρατικές ενισχύσεις, θα συμμετάσχουν και άλλες χώρες. Αυτό που δεν θέλω είναι να γίνει η Lufthansa μια γερμανική κρατική εταιρεία, αλλά ούτε βέβαια θέλω να γίνει πιθανόν μια εταιρεία η οποία να ανήκει σε άλλη χώρα. Οι προειδοποιήσεις του επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σχετικά με την υπερβολική (ξένη) κρατική επιρροή στην εταιρεία πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο Μόναχο.

    Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ τάχθηκε επίσης υπέρ ενός ολοκληρωμένου σχεδίου υποστήριξης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία πλήττεται και αυτή από την κρίση του κορονοϊού.

    «Είμαι υπέρ της χάραξης μιας πολύ ευρείας, ολοκληρωμένης στρατηγικής για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία», είπε αναφερόμενος στη διάσκεψη των πρωθυπουργών των κρατιδίων όπου βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, δηλαδή της Βαυαρίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Κάτω Σαξονίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη. «Τα τρία κρατίδια, τα οποία έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της πριμοδότησης της αγοράς αυτοκινήτων, έχουν παρόμοιες απόψεις», δήλωσε ο Ζέντερ, ο οποίος ζήτησε «παρόμοιες ενισχύσεις να ενσωματωθούν σε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, στο οποίο να λαμβάνεται υπόψη και η προστασία του κλίματος».



    ΣΧΟΛΙΑ