• Τράπεζες

    Επιβεβαίωση mononews: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για να ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

    • NewsRoom
    πρώτη κατοικία


    Σε μια σημαντική αλλαγή με την οποία απλοποιείται η διαδικασία για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών και  την ένταξη τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων μέσα από τη σχετική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, προχώρησε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα ανέφερε το mononews.gr την περασμένη Κυριακή. 

    Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, αίρεται η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού βαρών από τα υποθηκοφυλακεία κατά την αίτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους ενδιαφερομένους.

    Όπως αναφέρει σχετικά το Υπουργείο Οικονομικών, η εν λόγω απόφαση αναμένεται να μειώσει το γραφειοκρατικό κόστος και να δημιουργήσει συνθήκες επιτάχυνσης για την αξιολόγηση των εκκρεμών αιτήσεων ευάλωτων νοικοκυριών, λαμβάνοντας υπόψη ότι ελάχιστες αιτήσεις από αυτές που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση έχουν διεκπεραιωθεί.

    Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω της πολυπλοκότητας που επικρατεί έως σήμερα, μόλις 2 από τους 16.562 χρήστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης.



    ΣΧΟΛΙΑ