• Πολιτική

    Προσχεδιασμένες οι προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα;

    • NewsRoom
    προσαγωγες-θεσσαλονικη


    Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι προληπτικές προσαγωγές που πραγματοποίησε η αστυνομία λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με κάποιους να κάνουν λόγο πως επρόκειτο για προσχεδιασμένες προσαγωγές. Ειδικότερα, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αθηνών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, Δημήτρης Γερογιάννης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 κατήγγειλε το γεγονός.

    «Ζήσαμε μια πρωτοφανή εμπειρία. Ήταν προσχεδιασμένες οι προσαγωγές, μας έλεγαν ότι είμαστε ανεπιθύμητοι. Βρεθήκαμε με άλλους στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης γιατί ήταν αρκετά γκρουπ που άρχισαν οι μεταφορές από την αστυνομία. Η αιτιολογία ήταν ότι παρ’ όλο που είχαμε ταυτότητες έπρεπε να ελεγχθεί η ποιότητα της ταυτότητάς μας. Είμαστε προληπτικές προσαγωγές μας είπαν», δήλωσε ο κ. Γερογιάννης.

    «Μας σόκαρε ως πολίτες αυτό που ζήσαμε. Θα μιλήσουμε με νομικούς γιατί μας ενδιαφέρει ποιοι έδωσαν τις διαταγές» συνέχισε σχολιάζοντας ότι «χθες υπήρχε “διάταγμα” άλλου μικρού πατερούλη με το οποίο στοχοποιήθηκε η κοινότητα των Ελλήνων που πιστεύουν στην ελληνικότητα της Μακεδονίας».

    Παρόμοια καταγγελία έκανε το βράδυ της Παρασκευής στο ΘΕΜΑ 104,6 και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος.

    Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η απομάκρυνση με τη βια ενός άνδρα που βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέγαρο όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να τραγουδήσει το «Μακεδονία Ξακουστή».

    Την ώρα της απομάκρυνσής του άνδρα το κοινό τον αποδοκίμασε με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει από το βήμα ότι «αυτή είναι η απόδειξη ότι μόνο σε μια δημοκρατική συγκέντρωση σαν κι αυτή έχουν το θάρρος να έρθουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: H Αριστερά με τη Συμφωνία των Πρεσπών σώζει τη Μακεδονία!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο: Απομάκρυναν άρον-άρον άνδρα που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» στην ομιλία του Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Με χημικά απάντησε η αστυνομία κατά των διαδηλωτών



    ΣΧΟΛΙΑ