• Πολιτική

    Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι… «προληπτικές προσαγωγές» έξω από το χώρο ομιλίας του Τσίπρα (video)

    • NewsRoom
    προσαγωγες-θεσσαλονικη


    Τις… προληπτικές εισαγωγές ξεκίνησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Παλαί Ντε Σπορ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thestival.gr, η Αστυνομία προσήγαγε τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

    Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν του επετράπη. Ο κ. Τάτσιος είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες του κινήματος κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ ήταν ένας από αυτούς που μήνυσαν τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

    Μαζί του έξω από το Αλεξάνδρειο ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν, ενώ ακολούθησαν και προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης.

    Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

    18 διμοιρίες ΜΑΤ στο Παλέ ντε Σπορ

    2.000 αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από το Παλέ Ντε Σπορ. Έχουν επίσης μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη ειδικά μηχανήματα της Αστυνομίας, οι λεγόμενες «αύρες», που σβήνουν φωτιές σε διαδηλώσεις. Τα μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν διακοπεί από τις 17:00 το απόγευμα. Το ίδρυμα είχε ζητήσει από όλους τους οδηγούς να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα από τους χώρους της πανεπιστημιούπολης έως εκείνη την ώρα.

    Οι αφίσες που προαναγγέλλουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν πως επιδίωξη είναι το «όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», σε ένα έμμεσο μήνυμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.



    ΣΧΟΛΙΑ