• Πολιτική

    Προκλητικός Παππάς δίνει γραμμή σε Κοντομηνά να πουλήσει τον Alpha σε Σαββίδη ή Καλογρίτσα


    Όλο και περισσότερο εκτίθεται καθημερινά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, για τα κανάλια που κλείνουν και για τους περίπου 2.000 εργαζομένους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας να προκαλούν κατακραυγή και να δείχνουν ότι στο Μαξίμου δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι ακριβώς έχουν κάνει…

    Μετά την απίστευτη προτροπή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου προς τους εργαζομένους που θα χάσουν τη δουλειά τους να ανοίξουν ένα site (!) και την πρωτοφανή αντίδραση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όταν δέχθηκε ερώτηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών από τη ρεπόρτερ του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα, σήμερα ήταν η σειρά του Νίκου Παππά να… μεγαλουργήσει με μία προκλητική δήλωση.

    Ο υπουργός Επικρατείας ούτε λίγο ούτε πολύ προέτρεψε τον Δημήτρη Κοντομηνά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», να πουλήσει τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha σε κάποιον από τους ενδιαφερόμενους (Σαββίδης και Καλογρίτσας), φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί πως οι εργαζόμενοι του Alpha και των άλλων καναλιών που δεν πήραν άδεια, οι οποίοι διαμαρτύρονται και αγωνιούν για το μέλλον τους, χρησιμοποιούνται από τους καναλάρχες ως «ασπίδα»!

    «Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δημοσιογράφοι αντί να ασκούν το λειτούργημά τους, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, είναι δικαίωμά τους, είναι κατανοητό», ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων ο κ. Παππάς, «αλλά οι εργαζόμενοι σε κάθε σταθμό, θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τις ιδιοκτησίες τους, τους εργοδότες τους».

    Και πρόσθεσε:

    «Για τον Alpha και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, υπάρχουν σύμφωνα με δημοσιεύματα προτάσεις που μπορούν να προστατέψουν την απασχόληση. Θα πρέπει λοιπόν να ρωτήσουν γιατί χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως ασπίδα. Πρόκειται να επιχειρηματικές επιλογές, με την ασπίδα των εργαζόμενων να επιβληθούν, δεν θα συμβεί αυτό».

    Με άλλα λόγια, ο Νίκος Παππάς καλεί τον Δημήτρη Κοντομηνά και τους άλλους καναλάρχες να κοιτάξουν στα μάτια τους εργαζομένους των καναλιών τους και να τους εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να δώσουν ένα εξωφρενικό ποσό για να αποκτήσουν μία τηλεοπτική άδεια σε μία διαδικασία η οποία «έμπαζε» από παντού και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκπέσει στα δικαστήρια, και για ποιο λόγο δεν πουλάνε κοψοχρονιά τα (μη αδειοδοτημένα πια) κανάλια τους σε επίδοξους καναλάρχες νέας κοπής, που κανείς δε γνωρίζει τις πραγματικές τους προθέσεις.

    Ίσως αντ’ αυτού θα έπρεπε ο ίδιος ο Νίκος Παππάς να κοιτάξει στα μάτια τους εργαζομένους του Alpha και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών και να τους εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έχουν βαλθεί να τους εξοντώσουν…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/kontominas-krisimes-apofasis-pou-tha-lavi-gia-mellon-tou-alpha-se-10-imeres/73716



    ΣΧΟΛΙΑ