• Πολιτική

    Προκαλεί ο Χακάν Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν πρέπει να παίρνουμε σοβαρά»

    • NewsRoom


    Εναντίον της Ελλάδας στράφηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα της Κύπρου, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως «Δεν μπορούμε να μπούμε ούτε σε αεροπλάνο εξαιτίας της πολιτικής της Ελλάδας».

    Ο κ. Τσαβούγογλου στράφηκε κατά των Ελλήνων πολιτικών λέγοντας πως «οι προσεγγίσεις τους στις τελευταίες μέρες, ειδικά στο πλαίσιο του Αιγαίου, αντανακλούν την πολιτική της στενής οικονομίας, για να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχνούν τα οικονομικά προβλήματα και να τους κάνουν να βάλουν τις σκέψεις τους στο πίσω μέρος του μυαλού τους, και να φέρουν μπροστά τον κίνδυνο με την Τουρκία».

    Επίσης, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός ανέφερε πως «Η Ελλάδα είναι μία χώρα, που δεν πρέπει να την παίρνουμε σοβαρά. Είναι μία χώρα που την ξέρω πολύ καλά, έζησα εκεί, γεννήθηκα εκεί. Τη χωρίζω στα δύο. Στους πολιτικούς και στους ανθρώπους, αλλά και οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι στα δύο, σε σοβινιστές και στους πιο ήπιους».

    Στη συνέχεια, αναφερόμενους στους μουσουλμάνους της Θράκης, ο κ. Τσαβούσογλου σχολίασε: «Από τις 24 Ιουλίου 1924 οι ελλείψεις συνεχίζονται».

    «Στην περίοδο όπου το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα είναι στα 27.000 δολάρια, στη Δυτική Θράκη είναι περίπου στα 2.500, τη λιγότερο ανεπτυγμένη περιοχή της Ευρώπης. Τα αδέρφια μας δίνουν μία σημαντική μάχη. Είναι απογοητευμένοι και πάντοτε δρουν με την ελπίδα ότι θα δουν αποτελέσματα από τους πολιτικούς. Είναι πιστοί πολίτες, πληρώνουν τους φόρους τους και πάνε στο στρατό. Πεθαίνουν στον πόλεμο για το κράτος. Τι κάνετε γι’ αυτούς;» είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα – Τι απαντά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η βραχονησίδα Ανθρωποφάς όπου νεαροί ύψωσαν την ελληνική σημαία (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ



    ΣΧΟΛΙΑ