• Πολιτική

    Πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα: «Ο Γκουαϊδό απέτυχε ξανά»

    • NewsRoom


    «Το επιχειρούμενο χτεσινό πραξικόπημα ήταν μια ανεύθυνη πράξη με την οποία ο Γκουαϊδό στρέφεται ενάντια στο βενεζουελάνικο λαό», δηλώνει στο ethnos.gr o πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στη χώρα μας Φαρίντ Φερνάντεζ, σχολιάζοντας το κάλεσμα σε εξέγερση  που απηύθυνε στις ένοπλες δυνάμεις ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.

    «Το σοβαρό κομμάτι της αντιπολίτευσης, που δεν αντιπροσωπεύεται από τον Γκουαϊδό, μαζί με τους Τσαβίστες της σημερινής κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο το διάλογο. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη πολιτική και οικονομική κατάσταση και έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Η χώρα πρέπει να επανέλθει σε μια κανονικότητα. Η πρόσφατη πολιτική ιστορία της μας δείχνει ότι όποτε έγιναν πειράματα πολιτικής βίας  οδηγούμασταν σε περισσότερη βία. Ελπίζω να υπάρχει ακόμη χώρος και καιρός για διάλογο. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», προσθέτει ο Φερνάντεζ, διαψεύδοντας την είδηση των διεθνών Μέσων ότι η χώρα  εισέρχεται σε  εμφύλιο.

    «Ο Γκουαϊδό απέτυχε ξανά», υποστηρίζει.

    Η ‘Αννα Μαρία Μπιράκη, ψηφοφόρος του Τσάβες, συνεργάτιδα με την κυβέρνησή του (ως μεταφράστρια) και σήμερα αντιμαδουρίστα, βρέθηκε από νωρίς στους δρόμους του Καράκας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Γκουαϊδό από την αεροπορική βάση στην Αλταμίρα.

    «Είμαστε στο δρόμο από τις 6.30 το πρωί. Είναι η μοναδική ελπίδα μας να αλλάξει κάτι. Μέρος του στρατού έχει αρχίσει να υποστηρίζει τον Γκουαϊδό», αναφέρει. «Ζητάμε την παραίτηση του Μαδούρο. Ο στρατός μάς επιτέθηκε με δακρυγόνα. Εμείς θα μείνουμε στους δρόμους  όσο αντέξουμε».

    Ξανά στους δρόμους σήμερα

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, απηύθυνε έκκληση να συνεχιστούν σήμερα Τετάρτη οι κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, έπειτα από μια ημέρα που σημαδεύτηκε από την προσχώρηση μιας μερίδας των ένοπλων δυνάμεων στο δικό του στρατόπεδο και τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και κάποιων από τους υποστηρικτές του.

    «Καλώ τις ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν να προχωρούν μπροστά στην «Επιχείρηση Ελευθερία». Αύριο [σ.σ. σήμερα], 1η Μαΐου, θα συνεχίσουμε (…). Σε όλη τη Βενεζουέλα, θα είμαστε στον δρόμο», τόνισε ο Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος, σε βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βενεζουέλα: Aξιωματικός δέχεται σφαίρα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενεζουέλα: «Η διεθνής κοινότητα στηρίζει την Επιχείρηση Ελευθερία», λέει ο Γκουαϊδό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο πλευρό του Μαδούρο ο ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ