• Πολιτική

    Προανακριτική: Τι θα κάνουν Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος

    • NewsRoom

    Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης


    Στην συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι σήμερα στραμμένη η προσοχή μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρέσει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη από την διαδικασία, καθώς θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

    Η απόφαση της πλειοψηφίας είχε προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που διεμήνυε ότι δεν θα υπακούσει, κρίνοντάς την παράνομη.

    Είχε ακολουθήσει η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, από την οποία όμως δεν προέκυψε συμβιβαστική λύση.

    Εν αναμονή, λοιπόν, της αντίδρασης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, οι οποίοι -προφανώς σε συνεννόηση με το κόμμα τους- θα φανερώσουν σήμερα τις κινήσεις τους, από τις οποίες θα εξαρτηθεί και η αντίδραση του προεδρείου της επιτροπής.

    Ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι θα επιχειρήσει να μπει στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή, «κι ας έρθει η φρουρά να μας βγάλει έξω», όπως είχε πει. Θέση από την οποία κράτησε αποστάσεις η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι η θέση του κ. Πολάκη ήταν προσωπική και πως δεν πρέπει να γίνει «λίμπα» η διαδικασία.

    Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, σήμερα, «κανονικά προτίθενται να δώσουν το ‘παρών’» οι Δ.Τζανακόπουλος και Π.Πολάκης. Ωστόσο, η εφημερίδα προσθέτει ότι η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει να εξελιχθεί η υπόθεση σε τηλεοπτικό σόου, με πρωταγωνιστές τους δύο βουλευτές.

    Οι δύο βουλευτές, προσθέτει η εφημερίδα, μετά την είσοδό τους στην επιτροπή, θα καταγγείλουν τη διαδικασία.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω εκτιμάται ότι Τζανακόπουλος και Πολάκης θα κάνουν μια ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας και στην συνέχεια θα αποχωρήσουν. Σε αυτή την περίπτωση η είσοδος θα τους επιτραπεί και μετά την αποχώρησή τους οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Οι δύο βουλευτές δεν πρόκειται να αντικατασταθούν, όπως έχει διαμηνύσει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πρώτος μάρτυρας είναι ο mr Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

    Σε περίπτωση που οι δύο βουλευτές προχωρήσουν σε κάτι περισσότερο από μια παράσταση διαμαρτυρίας, τότε η συνεδρίαση θα αναβληθεί για την ερχόμενη Τρίτη.



    ΣΧΟΛΙΑ