• Πολιτική

    Προανακριτική: Ο Ιωάννης Αγγελής ζητάει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με την Ξένη Δημητρίου

    Γιάννης Αγγελής


    Κατ΄αντιπαράσταση εξέτασή του με την Ξένη Δημητρίου ζητάει ο εισαγγελέας Ιωάννη Αγγελής με επιστολή που απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που μελετά τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

    Ο κ. Αγγελής κατηγορεί, μάλιστα, την Ξένη Δημητρίου πως κατέθεσε ψέματα εις βάρος του.

    Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αγγελή  έχει ως εξής:

    Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

    Κατά την κατάθεση της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η κα Ξένη Δημητρίου,  πρώην Εισαγγελέας Α.Π. και εποπτεύουσα εμένα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, ως έχων την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και εγκλημάτων Διαφθοράς, φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ότι o αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Τότε επόπτης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής αγνόησε στοιχεία τόσο  για το παραδικαστικό κύκλωμα όσο και για την υπόθεση Φλώρου. « Είχε και άλλες υποθέσεις. Για παράδειγμα το παραδικαστικό. Μετά από δική μου πίεση έγιναν κατ’ οίκον έρευνες. Υπήρχε ένα υλικό που ”μιλούσε” και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Του το είπα: “Πρέπει να προχωρήσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Αν δεν είναι καθαροί αυτοί τότε αλίμονο μας.  Οι άνθρωποι αυτοί δικάζουν παίρνουν αμοιβές. Ο κ. Αγγελης δεν ενδιαφέρθηκε. Όπως και για την υπόθεση Φλώρου.»

    Επειδή, όλα τα παραπάνω είναι παντελώς Ψευδή, λαμβάνοντας υπόψη και την «αγωνιώδη» προσπάθεια της (προκειμένου να αποφύγει τις εμφανέστατες ποινικές της ευθύνες) να αποδημήσει την προσωπικότητά μου, τόσο  ως ατόμου,όσο και ως Ανώτατου εν ενεργεία Εισαγγελικού Λειτουργού, με άριστο υπηρεσιακό φάκελο,

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ και ΑΙΤΟΥΜΑΙ

    Να με καλέσετε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την παραπάνω κα Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να παράσχω οποιαδήποτε διευκρίνιση, η επιτροπή σας ήθελε κρίνει αναγκαίο, επί των αντιφατικών και Ψευδών ισχυρισμών της.

    Ενδεικτικό των ανακριβειών (λίαν επιεικής έκφρασης) που κατέθεσε ενώπιον σας αποτελεί το γεγονός ότι: Υπό την Ιδιότητά της ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει ζητήσει, μετά την δημοσίευση εν μέρει διαρροής των Αναφορών μου (την 2-6-2019), από τον Τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου, να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου για «υπέρβαση των ορίων της  εποπτικής μου αρμοδιότητας και την ως εκ τούτου προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης, εκ μέρους μου». Μεταξύ δε των υποθέσεων για τις οποίες ελέγχομαι (και έχω κληθεί προς παροχή πειθαρχικών εξηγήσεων από το Συμβούλιο Επικρατείας) ότι, υπερέβην «την εποπτική μου αρμοδιότητα» περιλαμβάνεται και η «υπόθεσή Φλώρου» (αυτή για την οποία κατέθεσε ενώπιον σας  ότι, «δεν ενδιαφέρθηκα»), η ανάκληση των μηνύσεων κ.κ. Σαμαρά κλπ.



    ΣΧΟΛΙΑ