• Πολιτική

    Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ετοιμάζουν τις λίστες με τους μάρτυρες τα κόμματα

    • NewsRoom

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    Τις λίστες με τους μάρτυρες που πρόκειται να καλέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον παραδικαστικό μηχανισμό του «Ρασπούτιν» ετοιμάζουν τα κόμματα.

    Η επιτροπή που εξετάζει τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για πιθανή σκευωρία πίσω από την πολιτική υπόθεση Novartis συνεδριάζει για πρώτη φορά την Τρίτη στις 17:00. Τα κομματικά επιτελεία φέρεται να έχουν ήδη ετοιμάσει καταλόγους με προτεινόμενους μάρτυρες. Μάλιστα στις ξεχωριστές λίστες των κομμάτων υπάρχουν αρκετά κοινά ονόματα.

    Αν και το προεδρείο της επιτροπής προσανατολίζεται στο να μην αποκλείσει κανέναν απ’ όσους θα προταθούν, αναμένεται πως θα υπάρχουν αρκετές διαφωνίες, ειδικά για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, που η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να καλέσει και αν γίνεται να τους… «βγάλει την κουκούλα».

    Η ΝΔ αναμένεται να προτείνει την εξέταση των: Ελ. Ράικου, Γ. Αγγελή, Ελ. Τουλουπάκη, Ξ. Δημητρίου, Μ. Παπασπύρου, της προϊσταμένης του κλιμακίου ελέγχου ΣΟΕΕ, των προστατευόμενων μαρτύρων, Γ. Τερζάκη (ΕΤΑΔ), Ν. Μανιαδάκη, Στ. Κοντονή, Μ. Καλογήρου, Π. Νικολούδη και άλλων προσώπων που φέρονται να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που ελήφθησαν οι καταθέσεις των «κουκουλοφόρων».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, θα προσπαθήσει να αλλάξει κατεύθυνση στην συζήτηση προκειμένου να προστατέψει τον κ. Παπαγγελόπουλο και να επαναφέρει τη συζήτηση στη φαρμακευτική δαπάνη. Στην λίστα με τους μάρτυρες που θα καλέσει αναμένονται να περιλαμβάνονται ονόματα της διοίκησης Novartis, όπως  των Κ. Φρουζή, Arnout Ploos Van Amstel κ.ά., του Ν. Μανιαδάκη, Ν. Μανιά, των δέκα πολιτικών πρόσωπον και δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, όπως Γ. Παπαδάκου, Κ. Βαξεβάνης και το δημοσιογραφικό επιτελείο της ελβετικής τηλεόρασης, που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό ντοκιμαντέρ.

    Το Κίνημα Αλλαγής από την πλευρά του αναμένεται να προτείνει: τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διώχθηκαν από την «σκευωρία», τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους Κ. Ράνο, Σ. Μιωνή, Κ. Φρουζή, Δ. Τζανακόπουλο, Π. Πολάκη, Γ. Κουρτάκη, Ν. Μανία, Ν. Μανιαδάκη, Γ. Αγγελή, Γ. Τσατάνη, Ελ. Ράικου, Ελ. Τουλουπάκη, Ι. Ντογιάκο, Ε. Κυβέρλου, Γ. Φιλιππάκη, Γ. Παπαδάκου και Γ. Τερζάκη

    Στη ΝΔ, πάντως, μιλούν και για ένα επιπλέον πρόσωπο, έναν «μάρτυρα κλειδί», που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση. Ωστόσο ο χρόνος που θα αποφασιστεί να κληθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο να καταθέσει δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Η τελική απόφαση ίσως παρθεί στη σύσκεψη της Τρίτης, στις 14:00 μμ., στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.



    ΣΧΟΛΙΑ