• Πολιτική

    Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις

    • NewsRoom


    Σήμερα ξεκινούν και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), υπενθυμίζοντας ότι είναι δυνατή η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου (14/1), με προτεινόμενο ωράριο 11.00-18.00.

    Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, ο ΕΣΘ τονίζει ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

    Διευκρινίζεται δε, ότι εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, τότε η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

    Ο ΕΣΘ επίσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους καταστηματάρχες, και τους συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουν και προβάλλουν τις μειωμένες τιμές στο καταναλωτικό κοινό, αφού εάν δεν είναι ακριβείς, σε τυχόν έλεγχο θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρές κυρώσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις (Δευτέρα 8 Ιανουαρίου)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Ανδριόπουλος: Ο πανταχού παρών στο ελληνικό real estate

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παναγιώτης Αλεξάκης: Θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος της EBZ;



    ΣΧΟΛΙΑ