• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις της ΝΔ, ο Αβραμόπουλος στην Α’ Αθήνας, η εγωκεντρική Όλγα, οι σκέψεις για Συνολάκη-Μπλέτσα στο Επικρατείας και η σπόντα του Παύλου Μαρινάκη

    • The Predator

    Δημήτρης Αβραμόπουλος: Υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας;

    Τα περισσότερα ρεπορτάζ για την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα κατέλθει ως υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρουν τον πρώην Επίτροπο να δοκιμάζει την πολιτική του τύχη αυτή τη φορά στην Ηλεία, μετά από «συμφωνία» του ιδίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ως «ειλημμένη» την σχετική απόφαση του Πρωθυπουργού.

    Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες του Predator, τόσο από κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα της χώρας όσο και από το περιβάλλον του κ. Αβραμόπουλου, μιλούν για ένα ακόμα «ραντεβού που εκκρεμεί» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η απόφαση για την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα δώσει το «παρών» ο πρώην Δήμαρχος της Αθήνας.

    Και μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

    Τα ραντάρ του Predator έπιασαν και μια συνάντηση που είχε προηγηθεί προ εβδομάδων, όταν… υψηλοί απεσταλμένοι του Πρωθυπουργού μετέβησαν στο χώρο του κ. Αβραμόπουλου, με στόχο να διερευνήσουν τις προθέσεις του και ειδικότερα αν αυτός προτίθεται να είναι υποψήφιος στην Ηλεία.

    Το πνεύμα της απάντησης του πρώην και πάντα διπλωμάτη ήταν: «Ο πατέρας μου είναι από την Ηλεία και έχουμε περιουσιακά στοιχεία και εκεί, αλλά και το Ελληνικό Αρκαδίας είναι το χωριό της μητέρας μου και έχουμε το παραδοσιακό σπίτι εκεί.

    Ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα είμαι στην Α’ Αθηνών που είναι ο παραδοσιακός χώρος που με ξέρει ο κόσμος ή στην Ηλεία. Είμαι έτοιμος και για τα δύο. Το θέμα είναι να βρεθούν λύσεις και να επιτύχουμε πολιτική συνεννόηση.

    Με τον πολιτικό λόγο και την συμπεριφορά σου απευθύνεσαι όχι μόνο στο κομματικό ακροατήριο, αλλά και σε πολίτες από άλλους χώρους. Ως Δήμαρχος, πήρα ποσοστό 58%, δηλαδή ένα 18% των ψήφων δεν ήταν από την ΝΔ, αλλά από άλλους χώρους».

    Διπλωματικά σαφές. Σε κάθε περίπτωση, «η όπερα δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή».

     

    Συνολάκης- Μπλέτσας: Σκέψεις για το Επικρατείας;

    Λοιπόν από την ΝΔ μαθαίνω ότι δυο από τα πρόσωπα που εκτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι καθηγητές Κώστας Συνολάκης  και Μιχάλης Μπλέτσας.

    Μου λένε ότι προ ημερών κάποιος πρότεινε στον Κυριάκο να τους επιλέξει για το ψηφοδέλτιο Επικράτειας.

    Ο Κώστας Συνολάκης president στο Κολλέγιο Αθηνών, προ ημέρων χειρίστηκε  μια δύσκολη υπόθεση στο σχολείο που διοικεί, και όπως λένε πηγές με γνώση των δεδομένων, τα πήγε εξαιρετικά καλά.

    «Ήταν αθόρυβος και αποτελεσματικός» λένε όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες του Κολλεγίου…

    Τώρα όσον αφορά τον Καθηγητή του MIT, τον Χανιώτη Μιχάλη Μπλέτσα αυτό που μαθαίνω είναι ότι έρχεται στην Αθήνα σε λίγες ημέρες…

     

    Η εγωκεντρική Όλγα Κεφαλογιάννη

    Και μιας και λέμε για Α’ Αθήνας. Με τα θερμότερα λόγια για τον Κώστα Καραμανλή μιλά η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του θητεία.

    Η Βουλευτής της Α’ Αθήνας τονίζει σε συνομιλητές της ότι ο Κώστας Καραμανλής «είναι ένας πολιτικός με εντιμότητα και ήθος, που είναι πάντα ζητούμενο» (για ποιον χτυπά η καμπάνα;), ενώ δεν παραλείπει, επίσης με νόημα, να υπενθυμίζει αφενός ότι ο αείμνηστος πατέρας της Γιάννης Κεφαλογιάννης, ήταν ο πρώτος που δημοσίως υποστήριξε την υποψηφιότητα Καραμανλή για την προεδρία της ΝΔ, το 1996, αφετέρου ότι η τελευταία δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού έγινε στα Ανώγεια, με τις περίφημες δηλώσεις περί απορρήτου, η επίκληση του οποίου σε περιπτώσεις όπως οι υποκλοπές, «υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».

    Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη συνεχίζει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της, εισερχόμενη στο στούντιο του ALPHA και την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού υπό τη μουσική του «ένας έρωτας αϊτός με ολόχρυσα μαλλιά», σε στίχους του συζύγου της, εκμυστηρευόμενη, με μια essence αυταρέσκειας είναι γεγονός, ότι «νομίζω ότι αυτό το τραγούδι έχει γραφτεί σήμερα για μένα» και την άτυχη παρατήρηση προς την παρουσιάστρια «όμως, έχει γραφτεί πριν από τριάντα χρόνια, εσύ θα το θυμάσαι».

    Στο ίδιο μήκος εγωκεντρικού κύματος, προσθέτει δε ότι «όλος ο κόσμος με λέει «Όλγα» και μου αρέσει πολύ».

    Ωστόσο, περισσότερο ενδιαφέρον από το πως προσφωνούν την βουλευτή και πρώην Υπουργό, προκαλεί η «ταβανόπροκα» της για τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, όταν ερωτάται για το αν «αυτή τη στιγμή ή Αθήνα είναι μια πόλη ελκυστική»: «Προσπαθεί (σσ η Αθήνα) να βρει κάποια βήματα, εγώ δεν είμαι υπέρ των πειραματισμών, θέλει μεγαλύτερο σχεδιασμό όταν κάνουμε μια παρέμβαση στην Αθήνα.»

    Και εκεί είναι μια δική μου μέριμνα παραπάνω, και ως βουλευτής της Αθήνας, ιδανικά, θα ήθελα να έχω λόγο σε αυτά που συμβαίνουν στη πόλη, ακόμα περισσότερο».

    Κορυφαία, ωστόσο, είναι η απάντηση Κεφαλογιάννη στην ερώτηση αν θα έβλεπε τον εαυτό της ως την πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό της Ελλάδος: «Αυτό, ούτε να στο απαντήσω μπορώ, ούτε είναι μέσα σε ένα πλαίσιο που σκέφτομαι εγώ τον εαυτό μου, αλλά, σίγουρα, θα ήθελα να δω και στην Ελλάδα μια γυναίκα Πρωθυπουργό».

    Λίγες μέρες μετά, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, φορώντας μαύρο τζιν, εμπριμέ πουκάμισο με λαχούρια και μαύρο γιλέκο από συνθετική γούνα, ολοκληρώνοντας το look της με ένα ζευγάρι μαύρα block heel μποτάκια και μπεζ τσάντα, έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο επισκέπτης», σε σκηνοθεσία Τσαφούλια, που ένα χρόνο πριν είχε ανεβάσει την παράσταση με τον άκρως επίκαιρο τίτλο «Αινιγματικές παραλλαγές»…

    Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις της ΝΔ για τις ηλικιακές ομάδες 17-34…

    Ελαφρύ προβάδισμα και στις κρίσιμες ηλικιακές κατηγορίες 17-34 καταγράφουν πλέον δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό της ΝΔ με στόχο να διερευνηθεί η απήχηση των κυβερνητικών μέτρων και των μηνυμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Σε αντίθεση με ανάλογες μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν προσφάτως και αποτύπωναν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με έξι ποσοστιαίες μονάδες (25% έναντι 19% της ΝΔ και 9% του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, στην λεωφόρο Πειραιώς εκτιμούν ότι υπάρχουν τα «πρώτα καλά νέα» μιας και το κυβερνών κόμμα όχι μόνο έχει κλείσει τη σε βάρος του δημοσκοπική υστέρηση του προηγούμενου χρονικού διαστήματος αλλά και ότι έχει πάρει «κεφάλι» μιας μονάδας, προϊόν των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τους νέους και τις νέες, με έμφαση τη στεγαστική πολιτική και τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

    Προβλέπουν δε ότι τα  ποσοστά υπέρ της ΝΔ θα βαίνουν αυξανόμενα στο δρόμο προς τις κάλπες, με δεδομένο ότι η στήριξη των συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, που θεωρούνται ότι βρίσκονται στον πυρήνα της παραγωγικής διαδικασίας, θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς άξονες του προεκλογικού προγράμματος του Πρωθυπουργού, τόσο αναφορικά με τις αυξήσεις των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσο και στο σκέλος της κοινωνικής πολιτικής.

    …η ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ

    Η σημασία που αποδίδει η ΝΔ στους νέους και τις νέες αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι η ανανέωση των ψηφοδελτίων και με βάση το ηλικιακό κριτήριο, αγγίζει ιστορικά υψηλά.

    Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Παύλος Μαρινάκης -όντας ο ίδιος το νεότερο στέλεχος που αναδείχθηκε σε αυτή την κορυφαία εσωκομματική θέση- είχε δώσει μεγάλη έμφαση στη συγκεκριμένη παράμετρο καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

    Διαδικασία η οποία μόνον εύκολη δεν ήταν, πόσο μάλλον αναφορικά με την προσέλκυση νέων επιστημόνων και ανθρώπων από την παραγωγή και τον ιδιωτικό τομέα, που θα ήθελαν να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική, σε αυτή τη συγκυρία.

    Βεβαίως, το αποτέλεσμα των εκλογών και η συμμετοχή των νέων σε αυτές θα αποτελέσει και τον ασφαλέστερο δείκτη  αληθείας του αριστοτελικού «Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις» (Η νεότητα επιθυμεί την υπεροχή, και η νίκη είναι ένα είδος υπεροχής).

    …οι νέες ομάδες «κρούσης» της ΝΔ

    Με τις επίσημες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών να είναι θέμα ημερών, ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, όπως είναι φυσικό, λειτουργεί στο φουλ.

    Και, πέρα από την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων (με την προσκόμιση εντός της εβδομάδας από τους υποψηφίους όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών που ορίζει ο νόμος), σχηματίζονται συνεχώς ομάδες «κρούσης», όπως αυτή που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα για ορισμό επικεφαλής ανά θεματική ενότητα του προεκλογικού προγράμματος (μεταξύ άλλων, ακούγονται τα ονόματα των κκ. Σταυριανουδάκη και Σταμάτη).

    Όπως και μια ακόμα με την κατανομή των αρμοδιοτήτων να γίνεται βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, ανά περιφέρεια δηλαδή.

    Με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να αναλαμβάνει την Αττική, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος τη Στερεά Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Μαραβέλιας την Πελοπόννησο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου τη Δυτική Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης την Ήπειρο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Ξιφαράς τη Θεσσαλία, ο διευθυντής της Κ.Ο. της ΝΔ Μπάμπης Σιάτρας τη Δυτική Μακεδονία,  ο Γιώργος Κατσαούνος την Κεντρική Μακεδονία, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης την Κρήτη.

    …η σπόντα Μαρινάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη

    Βασικό ρόλο και στην επικοινωνιακή εκπροσώπηση της ΝΔ θα έχει ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος, παρά την καθημερινή του παρουσία σε κομματικές εκδηλώσεις τοπικών οργανώσεων και τη συμμετοχή του σε όλες τις περιοδείες του Πρωθυπουργού, θα δίνει τη μάχη και στα ραδιοτηλεοπτικά πάνελ.

    Ο «ψηλός» έχει αρχίσει ήδη να δίνει συνεντεύξεις και, μάλιστα, έχει αποκτήσει πλέον και την απαιτούμενη άνεση μπροστά στην αδυσώπητη κάμερα.

    Επί της ουσίας των επιχειρημάτων Μαρινάκη η στήλη βρίσκει ενδιαφέρουσες τις αναφορές του στον Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της ανάδειξης των σταθερών θέσεων της ΝΔ έναντι αυτών των υπολοίπων κομμάτων.

    Στην κατεύθυνση αυτή, τις προάλλες, τον ακούσαμε να θυμίζει ότι «ο κ. Ανδρουλάκης που ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όταν έγινε η συγκυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του πρώτου κόμματος και τώρα λέει ότι δεν θέλει ούτε τον έναν ούτε τον άλλον.

    Να είμαστε σταθεροί».

    Ένα δίκαιο του το δίνεις.

     

    Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, οι ηχηρές παρουσίες και οι απουσίες από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

    Αξίζει να προσέξει κανείς ποιοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του βουλευτή του Βόρειου Τομέα της Αθήνας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου στην «κατάμεστη αίθουσα επισήμων» του ΟΑΚΑ.

    Από Βουλευτές της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, έχουμε και λέμε: Κωστής Χατζηδάκης, Νίκη Κεραμέως, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης.

    Με βάση τους εκλεγέντες και τους νέους υποψηφίου στη συγκεκριμένη περιφέρεια, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και για τους συσχετισμούς και για τις «δισταυρίες».

    Ο Γιάννης Καλλιάνος και τα κακοποιημένα ζώα

    Να και μια πετυχημένη πρωτοβουλία!

    Εκεί που «πήξαμε» στις αναρτήσεις πολιτικών για κοπές πρωτοχρονιάτικων πιτών (φτάνει πια, τελειώνει ο Φεβρουάριος!), να και μια «όαση» στον κόσμο των λογαριασμών βουλευτών στα social media.

    Ο Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών, ξέφυγε- με την καλή έννοια- και «λανσάρει» μια νεωτεριστική επικοινωνιακά και ουσιαστική πολιτικά, εκστρατεία με τίτλο «το ήξερες, το έμαθες».

    Στο πλαίσιο της οποίας θα παραθέτει το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων για διάφορα ζητήματα της εκλογικής του περιφέρειας και όχι μόνο.

    Με αυτή την αφορμή, μάθαμε κι εμείς ότι με πρωτοβουλία του η κακοποίηση των ζώων από πλημμέλημα έγινε κακούργημα

    Μπράβο! Και για το συγκεκριμένο και για την απολογιστική λογική επί του αποτελέσματος. Μακάρι να βρει μιμητές, διότι με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα μπορέσουν να ψηφίσουν με συγκεκριμένα κριτήρια, που είναι και το ζητούμενο.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Σταύρος Παπασταύρου στο ΜΜ, ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ο Σταϊκούρας και «η σφαγή της Φθιώτιδας», ο αποτυχημένος Τσιάρας και οι φήμες για τον Μηταράκη στο ΥΠΕΞ