• Predator

    Τα χριστούγεννα του Μητσοτάκη, ο Μπρατάκος και η οικονομία και η βουτιά στο κενό της Κεφαλογιάννη σε δημοσκοπήσεις και likes

    • The Predator
    Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator


    Χριστούγεννα στη Βόρειο Ήπειρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Στα ελληνικά χωριά της Νότιας Αλβανίας (Βορείου Ηπείρου) θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Predator, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στην εξ αναβολής επίσκεψή του, μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ε. Ράμα στα Τίρανα.

    Αν με το καλό ολοκληρωθεί η επίσκεψη, θα είναι η πρώτη όπου Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί δίπλα στους ομοεθνείς μας μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το μακρινό 1991.

    Να δούμε πως θα ξεπεραστεί ο «σκόπελος» των Αλβανών εθνικιστών, οι οποίοι, όπως πληροφορείται ο Predator, όπως και την προηγούμενη φορά, διαφαίνεται ότι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα.

    Αλλά, αυτή τη φορά, «έχουν γνώση οι φύλακες»…

    Η «πλακίτσα» του Υπουργού Άμυνας με τις υποκλοπές

    Αρνητική εντύπωση (τουλάχιστον) προκάλεσαν οι άτυπες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής στο Πεντάγωνο.

    (Νόμιμος) Ωτακουστής του Predator «συνέλαβε» τον Καβαλιώτη πολιτικό, επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, να λέει, αναφερόμενος στις καταγγελίες περί υποκλοπών στο κινητό του ΑΓΓΕΘΑ Κ. Φλώρου, «δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να ήταν από την ΕΥΠ, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη».

    Για να προσθέσει, αφενός ότι δεν γνωρίζει αν παρακολουθούσαν τους Αρχηγούς οι σύμμαχοι ή η ΕΥΠ!

    Και να καταλήξει: «Θα κάνω ΕΔΕ στην ΕΥΠ. Α, ξέχασα, δεν είναι δική μου».

    Η διακριτές αρμοδιότητες είναι θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένες.

    Αλλά, πολιτικά, η έκφραση δημόσιας άγνοιας, για αυτά τα μείζονος σημασία ζητήματα, συνοδευόμενη από τη «λογική της Γιαδικάρογλου» δεν «ακούγονται» και πολύ responsible.

    Ιδίως για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την εθνική ασφάλεια και με κατηγορίες (εφόσον οι καταγγελίες αποδειχθούν) περί «εσχάτης προδοσίας».

    Πες, βρε αδελφέ, «το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

    Τι την ήθελες…την πλακίτσα;

    Ο Μάκης και η Μαριάννα

    Το όνομα της Μαριάννας Νικολαϊδου εμφανίζεται ανάμεσα σε αυτά των Ειδικών Γραμματέων που, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, θα στελεχώσουν τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

    Κύριο χαρακτηριστικό των προσώπων αυτών, σύμφωνα με επίσημα χείλη, είναι ότι «διακρίνονται για την εμβρίθεια και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει στη Δημόσια Διοίκηση καθώς και για το βάθος των σπουδών τους σε πολλαπλά και διαφορετικά γνωστικά πεδία».

    Ενώ, για την 25χρονη Μαριάννα, υπάρχει ξεχωριστή αναφορά, καθώς θεωρείται ότι η επιλογή της «μαρτυρά την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης τόσο στη νέα γενιά, όσο και στις γυναίκες».

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, το γεγονός ότι η απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο «Δίκαιο και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, «μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Νομικού Συμβούλου στον Υπουργό Εσωτερικών, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση νομοθετικών δραστηριοτήτων καθώς και στην προετοιμασία νομικών και νομοθετικών κειμένων».

    Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Υπουργός, ο οποίος, προδήλως, στηρίζει τη νέα γενιά.

    Οι ευχές του Predator συνοδεύουν την Ειδική Γραμματέα στο δύσκολο έργο της.

    Τόσο εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, όσο και διότι το Αιγαίο έχει ειδικές ανάγκες.

    Και, «μυστήριους» επικεφαλής στην Αυτοδιοίκηση.

    Να δούμε ποιος (δεν) θα μείνει με την «κάρτα-μουτζούρη».

    Η ευαισθησία Γεραπετρίτη για τα ΑμΕΑ

    Σε νέα εκδήλωση για τα ΑμΕΑ, με θέμα «Πρόσβαση Παντού», συμμετείχε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτης, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία, σε δημόσιους χώρους και χώρους δημόσιας χρήσης.

    Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων Γεραπετρίτη για το θέμα, όπως αποδεικνύει τόσο η συμμετοχή του στην αρμόδια Υποεπιτροπή της Βουλής, όπου παρουσίασε την πορεία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης της Κυβέρνησης για την Αναπηρία.

    Το οποίο, θυμίζουμε, ήταν η πρώτη πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2019.

    Θέτοντας, λίγο αργότερα, σε λειτουργία και την ιστοσελίδα amea.gov.gr με χρήσιμες πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία.

    Ο Predator βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την προσέγγιση Γεραπετρίτη ότι τα θέματα αυτά αποτελούν έκφραση της επιτελικής δομής του κράτους.

    Όπως και την αυτοκριτική του ότι «δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι» από τα έως τώρα αποτελέσματα.

    Προφανώς, ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, περπατά στα πεζοδρόμια και έχει άποψη για το πως συμπεριφερόμαστε, πολλοί από μας, και οι αρμόδιες Αρχές, στην μεγαλύτερη ευπαθή ομάδα του πληθυσμού.

    Πάντως, κύριε Υπουργέ, ως ασχολούμενος με το επιτελικό κράτος, δείτε λίγο και το θέμα ταχύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης, διότι, με αφορμή την υπόθεση της Folli Follie, πέρα από το ότι όλο και περισσότεροι πολίτες νοιώθουν ΑμΕΑ απέναντι στην ντροπή που συνεχίζει να καταγράφεται, ουδείς σοβαρός, σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα πιστέψει ότι κάτι αλλάζει στη χώρα, αν δεν γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.

    Τουλάχιστον να εξασφαλιστεί ότι οι λειτουργοί της θα εφαρμόζουν το νόμο.

    Δεν θα επιβάλλουν, με απόλυτη επιτυχία, τον δικό τους.

    Μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε ότι το θέμα σχετίζεται και με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

    Μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε το πόσο μεγαλύτερο θα ήταν το άλμα στις άμεσες ξένες επενδύσεις και στα δημόσια έσοδα αν η δικαιοσύνη μας ήταν πραγματικά και λειτουργικά επιτελική.

    Για να μην πω για το αίσθημα δικαίου στους πολίτες. Κι έρχονται κι εκλογές….

    O «to the point» Γιάννης Μπρατάκος

    Οι φανατικοί του mononews (ναι, το ξέρω, είστε πολλοί) προσέξατε την αναφορά του wiseman τις προάλλες, στην ομιλία του κ. Γιάννη Μρατάκου στη Βουλή με αφορμή τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Θα μου επιτρέψετε να επανέλθω.

    Αφενός διότι, η «παρθενική» παρέμβαση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και ουσιαστικού «Chief of Staff» του Μεγάρου Μαξίμου, συζητήθηκε, αφετέρου διότι υπάρχει «ζουμί» πίσω από τα μετρημένα λόγια του εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Το κορυφαίο στέλεχος, αναφερόμενος στην οικονομία (μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του αυτή, σας διαβεβαιώ, όχι μόνο εξαιτίας της μακράς ενασχόλησής του με την επιχειρηματικότητα και τον επιμελητηριακό θεσμό, αλλά και των σχεδίων Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα στο κυβερνητικό σχήμα), αναγνώρισε την επιδείνωση διεθνώς και τις δυσοίωνες προβλέψεις για το 2023.

    Ωστόσο, κι εδώ είναι είδηση, ο Γιάννης Μπρατάκος εκτιμά ότι «μπορούμε να αποφύγουμε την ύφεση, γιατί «έχουμε εξασφαλίσει και αξιοποιούμε το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο, στην ιστορία της χώρας».

    Ποιο είναι αυτό;

    Οι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ, ύψους 26,5 δισ. ευρώ, το Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0, με συνολικές πιστώσεις που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ, η νέα ΚΑΠ, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που θα ανέλθουν σε επίπεδο ρεκόρ, στα 12 δισ. ευρώ το 2023, και τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – μέσω των οποίων, τη χρονιά που έρχεται, θα εισρεύσουν συνολικά 15,4 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

    Είναι αίσθησή μου ότι πίσω από όλα αυτά, είναι ευδιάκριτο το βασικό διακύβευμα των εκλογών «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», για το ποιον προτιμάτε να διαχειριστεί …το «πακέτο»;

    Η βουτιά της Όλγας: Τα 99 likes

    Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη «πλασάρεται» από πολλούς- υπερασπιστές της δημοκρατίας μεταξύ άλλων- ως η ικανότερη να διαδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οψέποτε τεθεί (;) θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία- αν και αρκετοί, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, θέλουν να πιστεύουν ότι τέτοιο θέμα έχει ήδη τεθεί.

    Παρά το γεγονός ότι η βουλευτής της Α Αθήνας κατέκτησε την πρωτιά στις εκλογές του 2019, με διαφορά μπροστά από τον Β. Κικίλια, όλα δείχνουν ότι τώρα, και με την κάθοδο του Κυριάκου Πιερρακάκη, κινδυνεύει να βρεθεί στην τρίτη θέση.

    Κι αυτό γιατί ο Υπουργός Τουρισμού εμφανίζεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις, προφανώς επειδή ο κόσμος εκτιμά το έργο του και, πιθανότατα την πολιτική στάση του.

    Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να έχει δυναμική, όπως λένε οι δημοσκόποι, με πρωτιά στον «πρώτο σταυρό».

    Και η Όλγα; Μάλλον έχασε τα πολιτικά της ρεφλέξ. Βλέπετε λίγοι είναι εκείνοι που επικροτούν την αλλαζονεία και το υφάκι της πολιτικού

    Κοιτάζοντας, προχθές το βράδυ, τα likes κάτω από τις πολιτικές αναρτήσεις της στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, μάλλον επιβεβαιώνονται οι δημοσκόποι.

    Ανάρτηση για την ομιλία στον προϋπολογισμό: 146 likes.

    Παρουσία στο πρωινό του ΑΝΤ1: 99 likes.

    Ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα της συρρίκνωσης του αριθμού των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας: 185 likes.

    Κι αυτό προξενεί εντύπωση, καθώς σε άλλες αναρτήσεις, λιγότερο πολιτικές και περισσότερο life style , με τη στενή έννοια, τα likes υπερβαίνουν τα χίλια κάθε φορά.

    Τι συμβαίνει;

    Μήπως ο κόσμος δεν επικροτεί τη στάση της απέναντι στον Πρωθυπουργό, για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και όχι μόνο;

    Νέος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης;

    Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη στους πάνω ορόφους της Κουμουνδούρου, με αφορμή την «ζύμωση» γύρω από το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ν. Ηλιόπουλο στη θέση του εκπροσώπου του κόμματος, μετά από την ειλημμένη απόφαση του να δοκιμάσει την πολιτική του τύχη στην Α. Αθήνας.

    Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται έντονα, είναι κι αυτό του πρώην εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υφυπουργού παρά το Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος, βεβαίως, στη συνέχεια απεσύρθη για να αναλάβει το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, παντρεύτηκε με τη γνωστή δημοσιογράφο Ρ. Τζίμα, και, στις αρχές του χρόνου, ανέλαβε επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών «Έτερον».

    Αναμφίβολα, θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή, με πολλαπλά μηνύματα, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

    Εκτός κι αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τον «κρατήσει» για υποψήφιο στο Δήμο της Αθήνας, απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη, όπως επίσης ακούει ο Predator.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι 4 σωματοφύλακες του Κυριάκου, η αλαζονική συμπεριφορά της Όλγας, ο Άδωνις στην πρώτη γραμμή και τα νέα σχέδια του Κ. Αχ. Καραμανλή



    ΣΧΟΛΙΑ