• Predator

    Οι 4 σωματοφύλακες του Κυριάκου, η αλαζονική συμπεριφορά της Όλγας, ο Άδωνις στην πρώτη γραμμή και τα νέα σχέδια του Κ. Αχ. Καραμανλή

    • The Predator
    Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator


    Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι σωματοφύλακες Γιάννης, Γιώργος, Ευριπίδης και Χάρης

    Από τα …άνω ανατολικά θεωρεία παρακολούθησε πηγή της στήλης την συνεδρίαση στη Βουλή και τη «μάχη με πολλά υπονοούμενα αλλά χωρίς στοιχεία» ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές.

    Έτσι, μπορώ να σας μεταφέρω παρασκήνιο με …σημειολογική- ουσιαστική αξία, ώστε να καταλάβετε και το powergame εντός του Μαξίμου, αλλά και κάποιες διεργασίες στο κυβερνών κόμμα.

    Σκηνή πρώτη: Ο Πρωθυπουργός εισέρχεται στην αίθουσα από την πόρτα πίσω από τα υπουργικά έδρανα.

    Από ποιόν συνοδεύεται;

    Από τον Γιάννη Μπρατάκο. Ο οποίος, παραμένει στην καρεκλοπολυθρόνα πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ολομέλεια.

    Τροφοδοτώντας τον με έγγραφα, τα οποία εκείνος μελετά εν τάχει, αντλεί στοιχεία και τα χρησιμοποιεί στη δευτερολογία και την τριτολογία του.

    Σκηνή δεύτερη: Στο βήμα βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, σε μια αποστροφή του λόγου του, ισχυρίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός ο οποίος υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του.

    Ο Γιωργος Γεραπετρίτης σκύβει προς τον Πρόεδρο της ΝΔ και κάτι του ψιθυρίζει.

    Στη δευτερολογία του ο Κ. Μητσοτάκης κατακεραυνώνει τον πολιτικό του αντίπαλο και γι αυτή του την ιστορική ανακρίβεια.

    «Πάλι κάνετε λάθος. Ο πρώτος ο οποίος υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου», λέει ο Πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιφέροντας ένα καίριο πλήγμα στον μεγάλο fun (και ατυχέστατο μιμητή) του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

    Σκηνή τρίτη: Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά από την είσοδό του στην Ολομέλεια, δεν κάθεται αμέσως στην πολυθρόνα του.

    Κατεβαίνει τα σκαλιά, προχωρά προς τα έδρανα της πλειοψηφίας, και πλησιάζει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος, ως εισηγητής, βρίσκεται στην πρώτη σειρά. Του χαμογελά και, με το δεξί του χέρι, τον αγγίζει στον ώμο.

    Η επιβράβευση για την στάση του Θρακιώτη βουλευτή και πρώην Υπουργού στο δύσκολο έργο της υπεράσπισης των κυβερνητικών θέσεων, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

    Όπως και για τον Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος, από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, έβγαλε ασπροπρόσωπη τη ΝΔ, παρά τις συνεχείς βολές σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

    «Κερδίζοντας» και μια θερμή χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη, γεμάτη με πολιτικό περιεχόμενο.

    Ο «αρχιτέκτονας» Άκης και οι «άσπονδοι» φίλοι του

    Έναν ακόμα κρίσιμο ρόλο φαίνεται ότι έχει αναλάβει ο Υπουργός Επικρατείας  Άκης Σκέρτσος, καθώς, όπως λέει στον Predator αυτόπτης μάρτυρας, ο πολύ στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού βρίσκεται πίσω και από το νέο «μοντέλο» περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτό αποτυπώθηκε σε Αχαΐα και Αρκαδία (και θα αποτελέσει και τον «μπούσουλα» για τη συνέχεια)

    Στις οποίες περιοδείες, εκτός από την απευθείας επαφή του κ. Μητσοτάκη με τους πολίτες, περιλαμβάνεται επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ σε σημεία «κλειδιά», όπου ολοκληρώθηκε ή βρίσκεται σε εξέλιξη κυβερνητικό έργο, παρουσία Υπουργών της κυβέρνησης, συνέντευξη Τύπου σε τοπικούς δημοσιογράφους, κλπ.

    Δεν είναι τυχαία εξάλλου, η παρουσία Σκέρτσου σχεδόν σε όλα τα σχετικά τηλεοπτικά πλάνα. Γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

    Όπως, αντιστοίχως, δημιουργούν μεγάλη εντύπωση και τα ταυτόχρονα δημοσιεύματα- χτυπήματα κάτω από τη μέση, περί κοινωνικών σχέσεων του Υπουργού Επικρατείας με επιχειρηματικούς κύκλους.

    Σίγουρα, ο κ.. Σκέρτσος, με προϋπηρεσία στον ΣΕΒ, θα ανασύρει και τις ιστορικές γνώσεις του για τις κλειστές δομές λαών που δεν επέτρεψαν την ανάμειξη …με άλλα φύλα.

    Ο Κυριάκος (Μητσοτάκης), η Φωτεινή (Πιπιλή) και ο Βασίλης (Σπανάκης)

    Αλλά, ας επανέλθουμε εντός Κοινοβουλίου.

    Για το «θερμό» επεισόδιο που έλαβε χώρα εντός της Ολομέλειας, όταν η Φωτεινή Πιπιλή εξεμάνη από χειρονομία που φέρεται να έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αβραμάκης, υπονοώντας ότι η «συνάδελφός» του της ΝΔ «έχει καταναλώσει αλκοόλ», θα έχετε ακούσει.

    (Από την πλευρά της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόθεση και το νεύμα του Σερραίου σήμαινε κάτι σε: «πήγαινε να πιείς καφέ»).

    Αυτό που πέρασε απαρατήρητο ήταν η ατάκα Μητσοτάκη, ο οποίος, κατά τη διάρκεια του «επεισοδίου», από το Πρωθυπουργικό έδρανο, κι ενώ η επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τελιγιορίδου απειλούσε την έξαλλη Φωτεινή «έλα αν μπορείς», ακούστηκε να λέει, προφανώς χαριτολογώντας, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

    «Προσέξτε, γιατί επιστρατεύσαμε τον Σπανάκη, και τα κυβικά του είναι άλλα…»

    Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθήνας, ήταν ο «κυανόκρανος» στη «σύρραξη» Πολάκη– Γεωργιάδη, που σημειώθηκε προ μηνών, στο καφενείο της Βουλής

    H tres banale συμπεριφορά της Όλγας

    Τελικώς, παρά τις «αλαζονικές κορώνες» της περί απορρήτου («δεν μπορεί κανείς να επικαλείται το απόρρητο», στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας), η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη υπερψήφισε και επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ΕΥΠ και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ίσως λόγω και της ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Νωρίτερα, κράτησε τα προσχήματα διατηρώντας (στα λόγια) αντιρρήσεις για το πέρας τριών ετών αναφορικά με την ενημέρωση των θιγόμενων.

    Ενώ, δυσανάγνωστη φαίνεται και η παρατήρηση της ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε σημεία από τις παρατηρήσεις που έγιναν στη διαβούλευση.

    «Θα μπορούσε να αποτελεί και μομφή για το αρχικό νομοσχέδιο και δήθεν δικαίωση της ίδιας», ακούστηκε στους διαδρόμους της Βουλής.

    Πάντως, η πρωτοκλασάτη Όλγα «ξαναχτύπησε» και σε εκδήλωση για την έμφυλη βία- παρουσία της Εφ. Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Ζ. Δημαδάμα (ΠΑΣΟΚ).

    Στο σχόλιο «είναι ντροπή ο αριθμός των γυναικών στην κυβέρνηση», των συνδαιτυμόνων της, αρνήθηκε να αντιδράσει, λένε παριστάμενες πηγές του Predator.

    Και η σιωπή ακούγεται…

    Πόσο αλαζονική συμπεριφορά

    Ο Άδωνις, το…τηγάνι και οι εργαζόμενοι

    Κάτι οι «υποκλοπές», κάτι η υπόθεση με τον 16χρονο- σοβαρότατα ζητήματα και τα δύο- αλλά τα αποτελέσματα πολύμηνων διαδικασιών με θετικό πρόσημο για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία πέρασαν «στο ντούκου».

    Παράδειγμα πρώτο:  Η επίσκεψη της Αμερικανικής Κρατικής Επενδυτικής Τραπέζης DFC στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Α. Γεωργιάδη, με θέμα την πορεία της εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίναςπαρουσία των εργαζομένων.

    Αποτέλεσμα: Συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα εγκρίσεως και εκταμιεύσεως 102 εκ. δολαρίων.

    Παράδειγμα δεύτερο: Η συνέχιση της λειτουργίας της «ΠΙΤΣΟΣ» στην Ελλάδα σε νέο εργοστάσιο υπό την επωνυμία «ΠΥΡΑΜΙΣ».

    Θυμάστε το «χαμό» με το κλείσιμο του εργοστασίου, την απόλυση όλων των εργατών και τη μεταφορά της γραμμής παραγωγής στην Τουρκία, επί ΣΥΡΙΖΑ.

    Αποτέλεσμα: Η πρώτη ηλεκτρική συσκευή από το νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, όπου δουλεύουν οι πρώην εργαζόμενοι της «ΠΙΤΣΟΣ», παραδόθηκε, συμβολικά, στον Άδωνη Γεωργιάδη.

    Κι αυτά χρήζουν …παρακολούθησης.

    Πόσο μάλλον που η Κυβέρνηση διατείνεται ότι βασικό ατού της, ενόψει των εκλογών, θα είναι η σύγκριση των δύο διακυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ).

    Ο Κ. Καραμανλής, η καθημερινότητα των πολιτών, ο Αντ. Σαμαράς και ο Αλ. Τσίπρας

    Και επειδή στον Predator αρέσει το πρωτογενές ρεπορτάζ, να σας ενημερώσουμε ότι δυο μεγάλα νομοσχέδια προετοιμάζει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής.

    Το ένα θα είναι νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με βασικό στοιχείο την κατακόρυφη αύξηση των προστίμων για παραβιάσεις, ιδίως σε θέματα που αφορούν την προστασία των ΑμΕΑ.

    Και το άλλο, ένα νομοσχέδιο «σκούπα» -όπως λέμε στη δημοσιογραφική αργκό- με το οποίο θα «μαζεύονται» όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στους τομείς Υποδομών και Μεταφορών.

    Επίσης, ο Σερραίος πολιτικός προτίθεται να δώσει παράταση στη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, στην οποία προβλέπεται και η αύξηση των δρομολογίων κατά 15 σε καθημερινή βάση.

    Παράλληλα με την καθημερινότητα των πολιτών, ο κ. Καραμανλής δεν παραλείπει να προχωρά σε παρεμβάσεις για θέματα της λεγόμενης κεντρικής πολιτικής σκηνής.

    Σε ήπιους τόνους, αποδομεί σε συνομιλητές του την παρουσία Τσίπρα στη Βουλή, τονίζοντας ότι «ο πολιτικός λόγος περιορίζεται πλέον σε ατάκες των 15 λέξεων και δεν γίνεται ανταλλαγή επιχειρημάτων, αλλά συνθημάτων».

    «Θα ήθελα να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς διαφωνούμε με αυτά τα μέτρα, αλλά προτείνουμε αυτά, θα ήθελα να πηγαίναμε στην ουσία του ζητήματος», υπογραμμίζει με νόημα ο Κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο των ψηφοφόρων που επιζητούν λύσεις και όχι «κοκορομαχίες».

    Επίσης, μόνο απαρατήρητη δεν περνά η επισήμανσή του ότι «Η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει στη μάχη των εκλογών ενωμένη», «είναι ένα πατριωτικό κόμμα, το οποίο μπορεί και ανοίγει τις πόρτες του».

    Το δεύτερο, το άνοιγμα προς το κέντρο, κρατήστε το.

    Όχι μόνο γιατί το είπε ερωτηθείς για την ομιλία Σαμαρά, αλλά και γιατί θα αποτελέσει πυξίδα των θέσεων του και την επόμενη μέρα…

    Οι «μάχες» του σταυρού για υποψήφιες ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στην Δυτική Αττική

     Να επανέλθουμε στις κυρίες της πολιτικής σκηνής και να σας αποκαλύψουμε ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου προηγείται «μακράν» από τους υπόλοιπους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (με δεύτερο τον «παλαίμαχο» Μ. Καρχιμάκη).

    Ενώ, από στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια εκλογική περιφέρεια, «κονταροχτυπιούνται» Αχτσιόγλου και Δούρου, οι δύο πρώτες σε ψήφους και στην Κεντρική Επιτροπή, (με το ερωτηματικό να ακούσει στο όνομα Δραγασάκης  και αν τελικώς ο «Νέστωρας» θα είναι υποψήφιος)

    Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αλ. Τσίπρας κάνουν λόγο για μετακίνηση της Ρ. Δούρου σε άλλη περιφέρεια, για…ευνόητους λόγους.

    Με την Ρ. Σβίγκου, μάλλον, να μένει εκτός ψηφοδελτίων, γενικώς.

    Η επιχείρηση «Οδυσσέας» για τον Ν. Ανδρουλάκη

     Μπορεί ο «τυφώνας Καϊλή» να χτυπά το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Ν. Ανδρουλάκης έχει κι άλλα σοβαρά προβλήματα

    Και φαίνεται ότι υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο και πίσω από τις συνεχείς αναβολές της ανακοίνωσης του μεγαλύτερου μέρους των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

    Ενώ, ήταν να παρουσιαστούν αρχικά στις 20 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Επιτροπή (η συνεδρίαση αναβλήθηκε με την επίκληση των πληροφοριών για επίσπευση των εκλογών, κατ άλλους ακριβώς γιατί υπήρχε «δυστοκία» στην οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων).

    Αργότερα, ειπώθηκε ότι θα ανακοινώνονταν χθες ή σήμερα. Και τώρα, η οριστικοποίηση φαίνεται ότι πάει για τη νέα χρονιά.

    Ο Predator έμαθε όχι μόνο τον γενικό λόγο για την επαναλαμβανόμενη αναβολή, αλλά και έναν από τους …προσωπικούς.

    Ο γενικός λόγος έχει να κάνει με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή του πληθυσμού.

    Ανακοίνωση που με τη σειρά της, θα επηρεάσει την κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες.

    Με κάποιες από αυτές να χάνουν έδρες και κάποιες να κερδίζουν.

    Ο …προσωπικός λόγος ακούει στο όνομα Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Καθώς, βάσει των προηγούμενων, η Αρκαδία, όπου εκλέγεται το κορυφαίο στέλεχος, αναμένεται ότι θα χάσει έδρα.

    Άρα, ο Ε Αντιπρόεδρος της Βουλής, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Κοινοβουλίου.

    Πηγές στη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ότι «ο Πρόεδρος περιμένει να δει τι θα κάνει και με τον Οδυσσέα, αν χρειαστεί, θα τον ανακοινώσει σε άλλη περιφέρεια».

    Η …Οδύσσεια της κάλπης.

    Νίκος Δένδια: Μπορεί…

    Το «γκελ» του Νίκου Δένδια στην κοινωνία θα επιβεβαιώσει, πιθανότατα, η αναμενόμενη κοσμοσυρροή, αύριο, στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιεί στο Golf της Γλυφάδας, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και δημοφιλέστερος Υπουργός της κυβέρνησης, σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, προδήλως αναγνωρίζοντας κι εκείνος ότι «μυρίζουν εκλογές», έστειλε, όπως μαθαίνουμε, χιλιάδες προσωπικές προσκλήσεις σε ψηφοφόρους και πολιτικούς φίλους.

    «Σας περιμένω να ανταλλάξουμε ευχές, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στο Golf της Γλυφάδας, θα χαρώ να τα πούμε από κοντά», λέει η σχετική λιτή, πλην έμπλεα μηνυμάτων πρόσκληση.

    Κι αυτό διότι, σε αυτήν αφενός καταγράφεται το σαφές προεκλογικό σύνθημα «Νίκος Δένδιας-μπορεί» (γ’ ενικό πρόσωπο οριστικής ενεστώτα του ρήματος και όχι απροσώπως και υποτακτική, υπάρχει η πιθανότητα ή η δυνατότητα να γίνει κάτι).

    Αφετέρου διότι στη φωτογραφία του Υπουργού, είναι εμφανέστατο το ρολόι του, με φόντο την Ελληνική σημαία και, σε δεύτερο επίπεδο, τη Βουλή.

    Μήνυμα ελήφθη. Over!

    Ο Π. Μαρινάκης, οι περιοδείες ανά τη χώρα και …οι πολιτικές Ακαδημίες της ΝΔ

    Εκτός από την προετοιμασία των ψηφοδελτίων (μαζί με τους Γ. Μπρατάκο και Θ.  Νέζη, τους άλλους δύο «σωματοφύλακες» του Προέδρου της Ν.Δ.), ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Π. Μαρινάκης, έχει αναλάβει και το «φορτίο» των περιοδειών κλιμακίων της ΝΔ ανά τη χώρα, αλλά και κάτι πρωτόγνωρο για πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.

    Τις Πολιτικές Ακαδημίες που διοργανώνονται, όχι μόνο στα «headquarters» της Πειραιώς, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας, με στόχο τα στελέχη και πολίτες από τις τοπικές κοινωνίες, να έχουν μια συνολική εικόνα για το κυβερνητικό έργο της τετραετίας (οσονούπω), τους στόχους για την επόμενη μέρα, καθώς και το καλύτερο «feedback» για τα προβλήματα των ψηφοφόρων.

    Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές (κατά περίπτωση) συμμετέχουν και Υπουργοί, οι οποίοι έρχονται σε απευθείας επαφή με τους πολίτες.

    Ο Predator μαθαίνει ότι επόμενοι σταθμοί στην Αττική θα είναι η Φιλοθέη-Ψυχικό και η Πετρούπολη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στη Δυτική Αθήνα, όπου ήταν και υποψήφιος.

    Η ώρα του Πρωθυπουργού

    Και, για όσους δίνουν σημασία στα «παιχνίδια» της Ιστορίας, θυμίζουμε ότι στις 11 Δεκεμβρίου του 1990, έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ολομέλεια της Βουλής η «ώρα του Πρωθυπουργού».

    Με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να απαντά στον Χ. Φλωράκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις….

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί έχασε τον ύπνο του ο Γεραπετρίτης και που δεν πήγε η Ντόρα



    ΣΧΟΛΙΑ