• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Ο Μητσοτάκης και ο Χόλτερμαν, η «banale» και «υστερόβουλη» Κεφαλογιάννη, οι μάχες της Μιλένας και της Μπατζελή και το ρουσφέτι στον τέως υπουργό του Πασόκ

    • The Predator

    Οι επόμενοι σταθμοί στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη…

    Την εβδομάδα που ξεκινά ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου, τη Δευτέρα, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την έκταση των 345 στρεμμάτων εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης Γουρνών, γνωστή και ως “μικρό Ελληνικό”.

    Σύμβαση μεταξύ της REDS του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και του ΤΑΙΠΕΔ.

    Σας θυμίζω οτι βασικός μέτοχος της Ελλάκτωρ είναι ο Ολλανδός Φιλλέληνας Χένρι Χόλτερμαν, ο οποίος κατοικεί σχεδόν μόνιμα στην Κέρκυρα.

    Εκτός απο την Ελλάκτωρ, έχει επενδύσει και στην Alpha Bank στην οποία κατέχει περίπου το 7% των μετοχών της τράπεζας.

    Η οικογένεια Χολτερμαν έχει “πάρει” μάλιστα και την ελληνική υπηκοόοτητα.

    Επίσης μέτοχος της Ελλάκτωρ κατά 30% είναι η Μότορ Οιλ της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

    Ακολούθως, είναι προγραμματισμένη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία, με επίκεντρο την Κοζάνη (όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της «Πτολεμαΐδα 5» και της Πανεπιστημιούπολης, ενώ αναμένονται και νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απολιγνητοποίησης), τα Γρεβενά και την Καστοριά.

    Στις 23-24 Φεβρουαρίου θα περιοδεύσει στη Θεσσαλία, την 1η Μαρτίου στη Λαμία, ενώ για την πρώτη εβδομάδα του ίδιου μήνα είναι προγραμματισμένη νέα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχυθούν τα ποσοστά της ΝΔ σε δήμους όπου παρατηρείται δημοσκοπική υστέρηση έναντι των ευρημάτων πανελληνίως.

    Βεβαίως, στη λογική των εναλλάξ περιοδειών σε περιφέρεια και κέντρο, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις του Πρωθυπουργού και σε εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, πάλι με βάση αφενός την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, αφετέρου τα ποιοτικά δεδομένα των μυστικών κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, τόσο για περιοχές όσο και για κοινά στόχους.

    Αυτά για τα «εντός».

    Στα «εκτός», υπάρχει βεβαίως η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και το ετήσιο Συμβούλιο Ασφάλειας του Μονάχου, το λεγόμενο και «Νταβός της Ασφάλειας», στις 17-18 Φεβρουαρίου.

     

     …και η τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ

    Έτοιμα είναι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και η «τριανδρία» Μπρατάκου, Μαρινάκη, Νέζη κάνει το τελικό «σκανάρισμα» ώστε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική εισήγηση προβλέπει «σαλαμοποίηση» της διαδικασίας και σταδιακή παρουσίαση, κατά ομάδες, με την προτεραιότητα να δίνεται στους νέους και τις νέες υποψηφίους και τους πολιτευτές, με το επιχείρημα ότι αυτοί χρειάζονται περισσότερο χρόνο προετοιμασίας και προβολής, έναντι των «πρωτοκλασάτων» βουλευτών και στελεχών.

    Οι επανωτές ενημερώσεις του προφίλ της Όλγας Κεφαλογιάννη στο facebook και η «kolotoumpa» με την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεχείς αλλαγές φωτογραφιών στο προφίλ της στο facebook, μετά από σχετική  επαγγελματική φωτογράφηση, πραγματοποιεί η βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία, μετά από αισθητικές και επικοινωνιακές αμφιταλαντεύσεις, φαίνεται (προς το παρόν;) να κατέληξε στο πορτρέτο με το εκρού φαρδύ και μακρύ πουκάμισο, έναντι του μπλε-γκρι, «πετρόλ» της προηγούμενης εκδοχής.

    Πάντως, στη Βουλή και την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης, που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας, η βουλευτής της ΝΔ προτίμησε το «γαλάζιο» και όχι το «λευκό», κάνοντας τους κακοπροαίρετους να αναρωτιούνται «τι απέγιναν οι σοβαρές δημόσιες ενστάσεις της για τους χειρισμούς του Μαξίμου στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και οι αιτιάσεις περί απορρήτου, το οποίο, όπως δήλωνε μεγαλοφώνως και κατ’ επανάληψη, πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, διότι προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος και των νόμων;»

    Μάλιστα, άσπονδος φίλος της, “entre la poire et le fromage”, σε γνωστό εστιατόριο της πρωτεύουσας με γαλλικές σπεσιαλιτέ, ανέσυρε από το πλούσιο αρχείο του, βίντεο με την κα. Κεφαλογιάννη, σε αντιπολιτευόμενο κανάλι, να σημειώνει με νόημα: « Για εμένα έχει πολύ σημασία, όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο.

    Είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου».

    Ο ίδιος ψιθυριστής, που στην ανωτέρω φράση διέκρινε μια «πεντακάθαρη φωτογραφία του Κυριάκου», δεν διστάζει να χαρακτηρίζει την πολιτική  διαφοροποίηση της κας. Κεφαλογιάννη «banale» και «υστερόβουλη», καθώς, λέει, «πηγάζει από τη «βεντέτα με τον Κυριάκο, επειδή, το 2019, δεν της έδωσε το υπερυπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, που εκείνη επιθυμούσε διακαώς».

    Αναρωτιέται δε, «μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας Τσίπρα από το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ, τι απέγινε το  «όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε»;», αγαπημένη ατάκα της κας. Κεφαλογιάννη.

    Κακίες, λέω εγώ.

    Διότι πλέον, η βουλευτής της Α’ Αθήνας, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, μας μεταφέρουν, υπογραμμίζει: « Το δίλημμα των εκλογών είναι σαφές.

    Αν θα επιλέξουμε την σταθερότητα και μια πορεία, η οποία οδηγεί στο φως ή αν θα επιλέξουμε τις περιπέτειες».

    «Και για τη χώρα, και για την πολιτική παρουσία της ιδίας της κας Κεφαλογιάννη», αντιτείνει ο ίδιος οπαδός του Οβίδιου και του διαχρονικού Sic ego nec sine te nec tecum vivere possum.

    Όλοι οι άνθρωποι του Αλέξη, στο δρόμο προς τις κάλπες…

    Τι σχέση έχουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Μπίστης;

    Ιδεολογικά, καμία, θα μπορούσε να πει κανείς, ανατρέχοντας στις ιδεολογικές καταβολές και την κομματική τους διαδρομή.

    Κι όμως, αυτά τα «τέσσερα» στελέχη, μαθαίνουμε, διαμορφώνουν, σε μεγάλο βαθμό και σε κεντρικό επίπεδο, τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ το δρόμο προς τις κάλπες.

    Φυσικά, σε επικοινωνιακό επίπεδο, για τη στρατηγική και τις τακτικές κινήσεις εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μπάμπης Παπαδάκης, ο Νίκος Ανδριόπουλος και, πάντα, ο Θανάσης Καρτερός.

    Σημαίνοντα ρόλο, μαθαίνουμε, διαδραματίζουν πάντα ο Μιχάλης Καλογήρου, διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, οι οποίοι, μαζί με τον Γιώργο Βασιλειάδη κάνουν το τελευταίο «σκανάρισμα» στα ψηφοδέλτια, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, κυρίως για τις σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις κομματικές οργανώσεις ανά τη χώρα, αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη, συντοπίτισσα και επίσης εξ απορρήτων του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Δεύτερους ρόλους» δίπλα στον κ. Τσίπρα παίζουν οι Στέφανος Τζουμάκας και Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Δημήτρης Λιάκος, στα οικονομικά.

    Ενώ, δίπλα στον «δημοσκόπο» του κόμματος Κώστα Πουλάκη και την Δανάη Κολτσίδα, φαίνεται ότι προστίθεται και ο «κύριος MRB» Γιώργος Μαύρος, ώστε να ενδυναμωθεί το μήνυμα κυρίως προς τους αναποφάσιστους και τους νέους, σε συνέχεια του «Χάου Του», της καμπάνιας με τα γνωστά βίντεο που, ομολογουμένως, ήταν αρκετά «φρέσκα».

    Το ερώτημα είναι πόσο «φρέσκος» μπορεί να είναι πλέον ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, όχι ως «αντιμητσοτάκης», αλλά ως «συνώνυμο της πολιτικής αλλαγής».

    Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως προσωποποίηση του «η ελπίδα έρχεται» μάλλον πρέπει να θεωρείται «Χαου Νοτ Του», με βάση την κυβερνητική του θητεία και τους ανεξίτηλους «αρμούς της εξουσίας» επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Πόσο μάλλον όταν πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα ηθικής και διαφθοράς, αποκαλύψεων και τεκμηρίωσης διαδραματίζει, σήμερα, ο Παύλος ο Πολάκης…

    Πιο πολύ το λες «gringy» παρά «trendy».

    …και τα πούλμαν της δεκαετίας του 80

    Στο πρόγραμμα ομιλιών του Αλέξη Τσίπρα, μετά το Περιστέρι και την Πάτρα, σειρά έχει η Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα, ενώ στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, μας λένε πηγές από την Κουμουνδούρου, θα επιχειρηθεί να βρεθούν εκ νέου τα ζητήματα της ακρίβειας και της καθημερινότητας των πολιτών, οι πλειστηριασμοί και το ιδιωτικό χρέος, καθώς και το θέμα της στέγης –ενοικίων μιας και στο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να το θεωρούν προνομιακό τους πεδίο.

    Όσο για το «κοινοβουλευτικό εμπάργκο-ανένδοτο» που κήρυξε ο κ. Τσίπρας, οι ίδιες πηγές, διευκρινίζουν ότι οι βουλευτές του κόμματος θα εξακολουθήσουν να δίνουν το «παρών» και «θα καταγγέλλουν την πολιτική της Κυβέρνησης», απλώς δεν θα ψηφίζουν, ώστε να μην «νομιμοποιούν ηθικά και πολιτικά τον Μητσοτάκη».

    Το δίλημμα βεβαίως είναι τι στάση θα κρατήσουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας νέων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που προτίθεται να φέρει στο Κοινοβούλιο η Κυβέρνηση του «ανάλγητου Μητσοτάκη».

    Με έμπειρους επικοινωνιολόγους να λένε στον Predator ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Τσίπρας κερδίζει με την κίνησή του αυτή, ακόμα και σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και εντυπώσεων».

    Μάλλον, υπογραμμίζουν, περισσότερο «γκελ» έχει το «ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια» που προσάπτει στον κ. Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και το «πολιτικός ακτιβισμός» για τον οποίο κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη.

    Πάντως, η «αυθόρμητη» προσέλευση οπαδών στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου, οι οποίοι κατέφθασαν …με πούλμαν, μετά από τη σχετική κινητοποίηση ενόψει της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε, παραπέμπει ευθέως σε άλλες εποχές, όπως αυτές του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τις (κακές) συνήθειες του οποίου εξακολουθεί να «μιμείται»- εκτός από τη χροιά στη φωνή και τα «πασοκικά» συνθήματα-  εντόνως ο κ. Τσίπρας, αλλά …με delay δεκαετιών.

    Κρίμα, διότι, με αυτές τις πρακτικές, εν έτει 2023, ο «πατριωτισμός της ευθύνης» και ο «εκσυγχρονισμός της προόδου» προσομοιάζουν περισσότερο με συνθήματα που βγαίνουν από …το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    Οι «γυναικείες» μάχες για μια έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Αττική και η αντεθνική υποψηφιότητα στη Θράκη

    Να «πλασαριστούν» δίπλα στον Ανδρέα Λοβέρδο θα επιχειρήσουν οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Κατερίνα Μπατζελή, στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

    Ενώ, εν κινδύνω τίθεται η έδρα της Τόνιας Αντωνίου, στο Νότιο Τομέα, με δεδομένη τόσο την πιθανή κάθοδο του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη στην συγκεκριμένη περιφέρεια, όσο και αυτή του Παύλου Χρηστίδη, υποψηφίου για τη προεδρία και πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

    Στα Δυτικά, μάλλον την έδρα θα συνεχίσει να κατέχει η κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς οι υποψηφιότητες Καρχιμάκη και Κατερινόπουλου δεν φαίνεται να έχουν την απαιτούμενη απήχηση κυρίως στους αναποφάσιστους.

    Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ανακοινώθηκε εκ νέου ο μειονοτικός βουλευτής Μπαρχάν Μπουράν στην Ξάνθη, με δεδομένο ότι έχει μιλήσει, δημοσίως, για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

    Υπάρχει απάντηση;

    Ο «Μυστικός Δείπνος» του Νίκου Ανδρουλάκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου

    Για το δείπνο ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ίσως, κάτι πήρε το αυτί σας.

    Η στήλη έχει να προσθέσει ότι προσκαλών και οικοδεσπότης (καθώς η συνάντηση έλαβε  χώρα στο σπίτι του κ. Ανδρουλάκη) ήταν ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

    Και να σας πληροφορήσει επίσης, ότι ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζει τον κ. Ανδρουλάκη «ιδιαιτέρως ευγενή και φιλικό».

    Στην αρχή της πορείας του δε, εκτός από καλή επιτυχία, είχε ευχηθεί στον νέο (τότε) ηγέτη «να κινείται έχοντας υπόψη του ότι ως αρχηγός ενός κόμματος επικοινωνεί εκ των πραγμάτων με την Ιστορία. Διότι η πολιτική γράφει την Ιστορία καθημερινά.

    Κάτι που σημαίνει και πάρα πολύ σωστή αξιολόγησή της, εις βάθος, απροκατάληπτη, αυτού που έχει συμβεί, του παρελθόντος».

    Η πλευρά Ανδρουλάκη, ευρύτερα, θυμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει κολλήσει πολλά ένσημα στο πεδίο».

    Εξάλλου, λέμε εμείς, όπως είχε πει και ο μεγάλος Σεφέρης: Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.

    Τι συμφώνησαν Δένδιας-Κοέν και τι αποκάλυψε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ για το ρόλο της Ελλάδας στα ενεργειακά

    Μπορεί τα ελληνικά ΜΜΕ, στην πλειονότητά τους, και σωστά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Δένδια στο Ισραήλ, την πρώτη Ευρωπαίου αξιωματούχου μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του εβραϊκού κράτους, να ασχολήθηκαν με τις δημόσιες δηλώσεις των δύο Υπουργών Εξωτερικών για την ανάγκη προστασίας της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας απέναντι την τουρκική απειλή, όμως, η μεγάλη είδηση, μας λένε έμπειροι περί τα ενεργειακά, έρχεται από αλλού.

    Ο Έλι Κοέν, ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, ο οποίος σημειωτέων παρέθεσε γεύμα στον Κερκυραίο και σε παραδοσιακή ταβέρνα με σπεσιαλιτέ τα «αυγά-σαγανάκι», σύμφωνα με πληροφορίες του Predator, λέει στους συνομιλητές του ότι Αθήνα και Ιερουσαλήμ συμφώνησαν (προσέξτε «συμφώνησαν» όχι «συζήτησαν») η εξαγωγή του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Ισραήλ προς την Ευρώπη να πραγματοποιείται μέσω της Ελλάδας και της Κύπρου. Κάτι που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κ. Κοέν, θα φέρει στη χώρα του «a lot of money».

    Και όπως είναι γνωστό, από τα σαιξπηρικά συγγράμματα, και ευρύτερα, « Όταν το χρήμα προηγείται, όλες οι πόρτες ανοίγουν».

    Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ που ζητά να «γλιτώσει» την Επιστρεπτέα Προκαταβολή συγγενικό του πρόσωπο

    Πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ με θεσμικό ρόλο στον προεκλογικό σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη (πιο θεσμικό δεν γίνεται) τηλεφώνησε στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μας λένε πηγές πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, αιτούμενος «την απαλλαγή συγγενικού του προσώπου από την επιστροφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής».

    Παρά τη νέα παράταση που δόθηκε για όλους, με το θέμα, έτσι κι αλλιώς, να πηγαίνει για μετά τις εκλογές

    Ισχύει;

    Διαβάστε επίσης: