• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Ποιους θα δει ο Κυριάκος στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο Ανδρουλάκης και η μουρμούρα για τα ψηφοδέλτια, οι βλέψεις Τσίπρα για τον Ράμμο και τι ψάχνει ο Παύλος στην Αθήνα

    • The Predator

    Ποιους θα δει και τι θα συζητήσει ο Κυριάκος στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

    Το προγραμματισμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε χώρες του εξωτερικού και περιφέρειες της Ελλάδας συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας από την πλειοψηφία των βουλευτών της Βουλής.

    Και στο πλαίσιο αυτό, από χθες βρίσκεται στην Ιαπωνία, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού μετά το 2005, όταν τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είχε επισκεφθεί ο Κώστας Καραμανλής.

    Στόχος του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι να αναδείξει τη Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας και φυσικά ως επενδυτικό προορισμό, μια οικονομία ανθεκτική, τις προοπτικές της οποίας αναγνωρίζουν οίκοι αξιολόγησης και κορυφαία έντυπα, όπως ο Economist, κατατάσσοντάς την πρώτη παγκοσμίως με βάση πέντε βασικούς οικονομικούς δείκτες.

    Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύει 20μελής επιχειρηματική αποστολή, και σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα μιλήσει σε μέλη του ιαπωνικού ΣΕΒ, τον Οργανισμό Εξαγωγικού Εμπορίου της Ιαπωνίας και το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και με την κρατική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας της Ιαπωνίας.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθούν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η ενέργεια, με έμφαση στα φωτοβολταϊκά και την αιολική ενέργεια, οι υδρογονάνθρακες και οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις με χώρες όπως η Αίγυπτος.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από το 2007, οι ιαπωνικές επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα έφταναν έως και τα 10 δις δολάρια.

    Και τώρα, με την προοπτική της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να στέψει ξανά τον προβολέα και των ασιατικών κεφαλαίων προς τη χώρα μας, σηματοδοτώντας μια επενδυτική επανεκκίνηση και από πλευράς Ιαπώνων.

    Τον Πρωθυπουργό, εκτός από την ηγεσία του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ, συνοδεύουν εκπρόσωποι των ομίλων Κοπελούζου, Μυτιληναίου, Προκοπίου, Βιοχάλκο και της ΔΕΗ. Όπως και των εταιρειών RMA First SA, Erma First, Hellenic Biocluster, Prisma Electronics, Raymetrics, Cenergy Holdings, Space Hellas, Intracom Telecom, N.J.Theoharakis, InfoQuest, Quest Online, Costamare INC, Grec Dynacom Tankers Managment.

    Κρατήσετε και ένα ακόμα στοιχείο

    Η Ιαπωνία μαζί με την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ έχουν συνυπογράψει αποφάσεις στο πλαίσιο της τετραμερούς συμμαχίας QUAD, όπου τονίζεται η ανάγκη σεβασμού του Δικαίου της Θάλασσας, ενώ, βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος ανάμεσα στις νομικές υπηρεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Μαύρος της MRB και ο Χρήστος Ράμμος στην Προεδρία της Δημοκρατίας (;)

    Στην Πάτρα θα βρεθεί στις 3 Φεβρουαρίου ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά τη χώρα, της «πορείας προς το λαό» όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος, ενώ ταυτοχρόνως, και στον ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων βουλευτών.

    Την ίδια ώρα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στον δρόμο προς τις κάλπες, φαίνεται ότι καταλήγει στον κ. Δημήτρη Μαύρο ως «δημοσκόπο του ΣΥΡΙΖΑ» με τους δύο άνδρες, σύμφωνα με τους πράκτορες του Predator στην πλατεία Ελευθερίας 1, να βρίσκονται εδώ και καιρό σε «στενές επαφές», με τον «κύριο MRB» να προσφέρει τις εκτιμήσεις-υπηρεσίες του ακόμα και για εσωκομματικές μετρήσεις.

    Σημειώνεται ότι, όχι και τόσο παλιά, ο κ. Μαύρος τόνιζε σε συνομιλητές του πως ο Αλέξης δεν έχει βρει το «ίζημα» με τους ψηφοφόρους, επικαλούμενος τις «τεθλασμένες» του κ. Τσίπρα στις λέξεις-κλειδιά και το διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες.

    Ενώ, ως παλιότερος, να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας, επαναφέροντας την αποκάλυψη Μαύρου για τη «συγγνώμη» Τσίπρα προς τον ίδιο, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015, αλλά και «για όλο το προηγούμενο διάστημα», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «στημένες δημοσκοπήσεις», επειδή προεξοφλούσαν ευρεία νίκη της ΝΔ.

    Αλήθεια, θα συνεχίσει ο συγκεκριμένος έγκριτος επιστήμονας να παρουσιάζει και να αναλύει τις δημοσκοπήσεις της εταιρείας του σε τηλεοπτικό σταθμό, εφόσον, ταυτοχρόνως, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, συμβουλεύει και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;

    Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες φέρουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει βολιδοσκοπήσει τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Χρήστο Ράμμο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως τον «νέο Χρήστο Σαρτζετάκη».

    Αν και ο ίδιος ο κ. Ράμμος, με άλλη αφορμή βεβαίως, δηλώνει ότι είναι προσβλητικό για τον ίδιο να λέγεται ότι φιλοδοξεί να παίξει ρόλο πολιτικού παράγοντα, η στήλη δεν είναι καθόλου βέβαιη ότι θα αρνηθεί τη θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, εφόσον του ζητηθεί.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και η συνεχιζόμενη «μουρμούρα»

    Στην έγκριση της συντριπτικής πλειονότητας των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εκλογές προχωρά σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και ομιλία του Προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

    Παρά τις διαβεβαιώσεις περί «σαλπίσματος αντεπίθεσης και πολιτικής ανατροπής», «ανοίγματος στην κοινωνία» και «προσέλκυσης νέων υποψηφίων», δεν προκύπτουν και πολλές τρανταχτές εκπλήξεις.

    Εκτός κι αν θεωρείται έκπληξη ο Νίκος Σαργκάνης στο Επικρατείας.

    Ο οποίος, σε κάθε περίπτωση, «μπορεί να βοηθήσει μόνο να μην φάει γκολ η ομάδα».

    Πάντως, για να μην είμαστε άδικοι, στους υποψηφίους, εκτός από πολλές γυναικείες παρουσίες, «φιγουράρουν» και προσωπικότητες όπως ο καθηγητής συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκος Αλεβιζάτος, ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος κ.α.

    Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο παραμένει το αν οι ανακοινώσεις αυτές θα βάλουν τέλος στην εσωστρέφεια και τη «μουρμούρα» όλου του προηγούμενου διαστήματος, καθώς εκτός από τους επίσημους πλέον υποψήφιους, σίγουρα υπάρχουν και οι «κομμένοι»- δυσαρεστημένοι, που αναμφισβήτητα θα συνεχίσουν τον δικό τους «ανένδοτο» στις τοπικές κοινωνίες, πολλώ μάλλον όταν εκπροσωπούν (όπως οι ίδιοι θεωρούν) «διαφορετικές τάσεις εντός του όλου ΠΑΣΟΚ».

    «Όλο ΠΑΣΟΚ» το οποίο, φαίνεται πως χωρίζεται και σε «νέους» και «παλιούς» στο χώρο, με τους πρώτους να εμφανίζονται, όπως μαθαίνει ο Predator, «βασιλικότεροι του βασιλέως» και τους δεύτερους να διατυμπανίζουν ότι «ήρθαν τα άγρια (νιάτα) να διώξουν τα ήμερα».

    Το πιάσαμε το υπονοούμενο.

    Ευρύτερα, πάντως, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει στο μονοπάτι του «50-50 διμέτωπου» απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ωστόσο, κάποιοι εμπειρότεροι, διακρίνουν between the lines, ότι οι τόνοι ανάμεσα στην Πειραιώς και τη Χαριλάου Τρικούπη σταδιακά πέφτουν, με τις γέφυρες να μην «καίγονται εντελώς».

    Ίσως και εξαιτίας των δημοσκοπικών ευρημάτων, τα οποία πιστοποιούν ότι «το μόνο σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας που παίζει, είναι αυτό ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς τα κουκιά για οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό, δεν βγαίνουν»

    Πάντως, ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με εκτιμήσεις κοινοβουλευτικών, ακόμα και εντός του ΠΑΣΟΚ, περιγράφεται ως ο «μεγάλος χαμένος» της πρότασης δυσπιστίας, διότι, εκτός από το τεράστιο πρόβλημα που του δημιουργεί η απουσία από την Ολομέλεια- με δική του απόφαση παραμένει ακόμα ευρωβουλευτής- ο κ. Τσίπρας «του πήρε τη μπουκιά από το στόμα», πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

    Κι αυτό γιατί με το «τρία στα τρία» (επίσκεψη στον Ράμμο, συνάντηση με την Σακελλαροπούλου και κατάθεση πρότασης δυσπιστίας) «εξαφάνισε τον Ανδρουλάκη», ο οποίος, «από πρώτο και βασικό θύμα των παρακολουθήσεων κατέστη πολιτικός κομπάρσος», με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην παρακολουθούν ούτε την ομιλία του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ενδεικτικό του επικοινωνιακού- πολιτικού προβλήματος που εκτιμάται ότι έχει αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ είναι και το γεγονός ότι στα Μέσα, περισσότερο «έπαιξε» ο Βενιζέλος, με αφορμή μια θεωρητικά μεσαίας σημασίας εκδήλωση, με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;», παρά ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης.

    Last but not least, ο Πρόεδρος Νίκος φαίνεται ότι έχει ακόμα σοβαρό πρόβλημα με το πόδι του και ίσως χρειαστεί νέα επέμβαση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προεκλογική εκστρατεία.

    Ο Παύλος Μαρινάκης και το μήνυμα στον Κασιδιάρη

    Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στέλνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Predator, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Παύλος Μαρινάκης, διαμηνύοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την είσοδο στη Βουλή των οπαδών του Ολοκαυτώματος και της ναζιστικής θηριωδίας»

    Ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, διόλου τυχαία, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή με αναφορά στο Άουσβιτς, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

    Αξιοσημείωτο επίσης το σχόλιο Μητσοτάκη από το βήμα της Ολομέλειας: «Το γεγονός ότι ούτε καν αυτή η αναφορά δεν μπορεί να εξασφαλίσει χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, λέει κάτι για το επίπεδο της τοξικότητας του πολιτικού διαλόγου».

    Πάντως, η ΝΔ, μαθαίνουμε, ανέδειξε το θέμα και στη διάρκεια της Ακαδημίας Επιμόρφωσης Στελεχών που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πόλη που συνδέεται ιστορικά με την εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας και τα θύματά της.

    Κύρα Κάπη και Χρήστος Ζωγράφος: Μαζί και στα social media του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Η διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού κ. Κύρα Κάπη και ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου κ. Χρήστος Ζωγράφος, εκτός από ζευγάρι στη ζωή, αποτελούν και κρίσιμο ζευγάρι στην στενή επικοινωνιακή ομάδα της Κυβέρνησης.

    Η κα. Κάπη, μάλιστα, εκτός των άλλων σοβαρών υποχρεώσεών της, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει να «τρέξει» και τους λογαριασμούς του Πρωθυπουργού στο Instagram και στο Tik Tok, επιμελούμενη των φωτογραφιών και του λοιπού οπτικοακουστικού υλικού που «ανεβαίνει» καθημερινώς.

    Ο κ. Χρήστος Ζωγράφος, στο πλαίσιο των ευρύτερων αρμοδιοτήτων του στο πρωθυπουργικό Γραφείο Τύπου, μας λένε πηγές, είναι υπεύθυνος περιεχομένου στις περισσότερες από τις ιστοσελίδες της Κυβέρνησης.

    Η προσοχή των δύο στελεχών είναι στραμμένη στα νεανικά κοινά.

    Δύσκολο έργο.

    Ο Μάκης Βορίδης και το σοβαρό πρόβλημα με τον δήμαρχο Ιάσμου

    Στην προβλεπόμενη διαδικασία της παύσης του Μουμίν Οντέρ, δημάρχου Ιάσμου όπου συνυπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, στη Ροδόπη, προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.

    Είχαν προηγηθεί, μεταξύ άλλων «ύποπτων» ενεργειών, οι καρατομήσεις αντιδημάρχων αλλά και υπαλλήλων του δήμου από τον Οντέρ, με την επίκληση της αιτίασης ότι πρόκειται …για «γκιουλενιστές».

    Να μου το θυμηθείτε, το θέμα θα έχει συνέχεια. Και εκτός συνόρων…

    Τι ψάχνει στην Αθήνα ο Παύλος;

    Στο κέντρο της Αθήνας πετύχαμε προχθές τον Παύλο, υιό του αείμνηστου τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

    Και μάλιστα επιβαίνοντα στη θέση του συνοδηγού στο περίφημο ασημί Land Rover Discovery με τις γεμάτες συμβολισμούς πινακίδες κυκλοφορίας «Κ13GRE».

    Ο Παύλος, μαθαίνουμε, θα μείνει στην Ελλάδα, «σε πρώτη φάση», έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα τελεστεί το μνημόσυνο του πατρός του.

    Για τις επόμενες κινήσεις του ακούγονται πολλά.

    Όπως ότι σκοπεύει να εγκατασταθεί μονίμως και οικογενειακώς στην Ελλάδα.

    Το βέβαιον είναι ότι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αξιοζήλευτα χρηματικά ποσά που, για πολλούς, ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, ως σύμβουλος διαχείρισης κεφαλαίων.

    Εκτός από την «προίκα» της συζύγου του Μαρί Σαντάλ.

    Στους δρόμους οι ταξιτζήδες, έρχονται εκλογές

    Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ταξιτζήδες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τρίτη, με πορεία προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο Πρόεδρος- ένας είναι ο Πρόεδρος- του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, καταγγέλλει τους αρχηγούς των κομμάτων επειδή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην πορεία.

    Είναι κι αυτό μια κάποια πρόοδος, διότι, όπως ίσως θα θυμάστε, πριν από τις εκλογές του 2019, ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωνε δημοσίως «θα στηρίξουμε αυτούς που μάς στήριξαν, θα στηρίξουμε τον Αλέξη Τσίπρα».

    Με τον Χρήστο Σπίρτζη να τον καλεί με το «αθάνατο» «κάντε τα ταξί σας εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ιστορικές στιγμές…

    Διαβάστε επίσης:

    Το παρασκήνιο της «μάχης» Μητσοτάκη- Τσίπρα, o Παύλος Μαρινάκης και η μάχη της Κρήτης, το χειροκρότημα στον Κ.Α. Καραμανλή και η ανορθόγραφη Πόπη