• The Predator

    Predator

    The Predator: Ο άτακτούλης υπουργός, ποιοι Κυπατζήδες θα βγουν στη σέντρα, τι συμβαίνει με τον Χρυσοχοΐδη και τα καλέσματα του Σαμαρά

    • The Predator

    Από σήμερα κάνει την εμφάνιση της μια νέα στήλη στο mononews.gr: The Predator. Θα δημοσιεύεται κάθε Σάββατο και Κυριακή.  To όνομα το δανειστήκαμε από το βιβλίο του διάσημου Αμερικανού οικονομολόγου James K. GalbraithThe Predator State”. Α να μην το ξεχάσω. Predator λέγεται και το διάσημο λογισμικό παρακολουθήσεων της Intellexa.

    Ο «ατακτούλης»

    Ο «ατακτούλης» υπουργός είναι το hot κουτσομπολιό που τείνει να ξεπεράσει και τους κοριούς  στα πολιτικά πηγαδάκια πέριξ του Κέντρου.

    Ο εν λόγω κύριος σε ένα ταξιδάκι του βαρέθηκε την πεζή πολιτική καθημερινότητα και είπε να αλλάξει παραστάσεις παρέα με δυο πρόθυμες καλλονές από την Σλοβακία.

    Έλα, όμως, που το βράδυ είχε πιάσει ψύχρα και το παλικάρι «πούντιασε» για τα καλά!

    Το καλύτερο, πάντως, δεν είναι η περιπέτεια του υπουργού, αλλά ότι η πληροφορία έπεσε στην πιάτσα με το όνομα του υπουργού να το γνωρίζουν μετρημένοι στα δάχτυλα και έτσι όλοι οι κυβερνητικοί που «κρύωσαν» το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο του κουτσομπολιού».

    «ΚΥΠατζίδες» στη σέντρα…

    «Ψάχνονται» για τα καλά εκεί στη Κατεχάκη το τελευταίο διάστημα, καθώς πληθαίνουν οι φήμες ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται το επόμενο διάστημα να βγάλουν στη σέντρα «πράκτορες με ονοματεπώνυμο».

    Όπως ακούγεται έντονα, έχουν στη διάθεση τους τα ονόματα δύο στελεχών της ΕΥΠ οι οποίοι είχαν επωμιστεί την ευθύνη των τηλεφωνικών υποκλοπών και ψάχνουν να βρουν το ορθό θεσμικό διάδρομο προκειμένου να καταθέσουν σχετική ερώτηση στη Βουλή χωρίς να εκθέσουν τους ανθρώπους που απλώς έκαναν τη δουλειά τους…

    Ο Mr Coco-mat και τα διόδια

    Τελικά είναι να μην σε βάλουν στο στόχαστρο τα ΜΜΕ!

    Ο λόγος για τον επιχειρηματία Πωλ Ευμορφίδη που πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο στο δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ολλανδικού ζεύγους φορώντας… σανδάλια!

    Όπως ήταν φυσικό μόλις η εικόνα του εκκεντρικού επιχειρηματία έκανε τον γύρο των media άρχισε και το “ξεψάχνισμα”.

    Η ενδελεχής έρευνα στο παρελθόν του έδειξε ότι ο κ. Ευμορφίδης ήταν από εκείνους που είχαν δώσει μάχη κατά των διοδίων.

    «Ξύδι» κερνάει ο Α. Σαμαράς

    «Μπαλσάμικο» -και μάλιστα από την Καλαμάτα- κερνάει ο Αντώνης Σαμαράς και ειδικά αυτοί που είναι κοντά του από τα «πέτρινα χρόνια».

    Το «κέρασμα» πάει σε ορισμένους που διακινούσαν φήμες ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός θα “κρεμάσει τα παπούτσια του” και δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

    Ως απάντηση ήταν οι προσκλήσεις που στάλθηκαν για τα εγκαίνια των νέων γραφείων του στην Καλαμάτα…

    Άρχισαν τα «κομπρεμί» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές

    Συχνές είναι  το τελευταίο διάστημα οι ημικρανίες στη Χαρ. Τρικούπη. Μια από τις αιτίες είναι τα “κομπρεμί” που γίνονται με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα με φόντο τις Δημοτικές εκλογές.

    Σε  προχωρημένο στάδιο  φαίνεται να είναι η σύμπλευση της παράταξης του Δημήτρη Αναγνωστάκη από το ΣΥΡΙΖΑ και της Κατερίνας Μπατζελή από το ΠΑΣΟΚ.

    Και επειδή αυτά δεν είναι για να κρύβονται έγιναν και σχετικές αναρτήσεις από τον πρώην γραμματέα του Υπ. Προστασίας του Πολίτη στο FB “όταν οι συνεργασίες και οι συνέργειες  δεν είναι θεωρία και ευχολόγια αλλά πράξη».

    Γκρίνιες για τα ψηφοδέλτια στο ΠΑΣΟΚ

    Πληθαίνουν τα μηνύματα δυσφορίας που φθάνουν στη Χαρ. Τρικούπη τόσο για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των υποψηφίων βουλευτών όσο και για τη σύνθεση σε ορισμένες περιοχές.

    Ειδικά για το τελευταίο θέμα έχουν φτάσει στην αρμόδια επιτροπή επιστολές με τις οποίες αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους.

    Οι αιτίες ερείδονται κυρίως στο ότι πολλοί υποψήφιοι αισθάνονται ως “σφραγίδες”,  μόνο που όπως λένε ορισμένοι το “αποτύπωμα”κοστίζει πολύ ακριβά και οι καιροί είναι δύσκολοι για πρίγκιπες.

    Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζαν τον Λαφαζάνη

    Είναι λίγο παλιό άλλα έχει το γούστο του.

    Τις προάλλες ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης- ο οποίος δεν περνάει ούτε έξω από τη Κουμουνδούρου βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Κάποια στιγμή τον πλησίασαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσαν φυλλάδιο με τις θέσεις του κόμματος.

    Οι νεολαίοι δεν το έκαναν για να τον πικάρουν απλώς δεν τον γνώρισαν. Τώρα τι Αριστεροί νεολαίοι ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν τον Λαφαζάνη είναι ένα άλλο θέμα.

    Για την ιστορία πάντως, ο κ. Λαφαζάνης, σε μια στιγμή αφηρημάδας, πήρε το φυλλάδιο και όταν είδε περί τίνος πρόκειται το επέστρεψε ευγενικά. Προφανώς το περιεχόμενο του φυλλαδίου θα ήταν πολύ “Δεξιό” για τα πολιτικά πιστεύω” του Παναγιώτη…

    Οι «ΡΟΥΦ»

    “Λυτοί και δεμένοι” ψάχνουν ολημερίς και ολονυχτίς να ανακαλύψουν τις ρωγμές τόσο στη “γαλάζια πολυκατοικία” όσο και στο ευαγές ίδρυμα της Λεωφ. Κατεχάκη. Το δεδομένο είναι ότι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είτε ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα είτε όχι, διαρρέονται  από “μέσα”.

    Η έως τώρα έρευνα έχει βάλει στο  μικροσκόπιο δυο πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένη  πληροφόρηση  αλλά και κοινό παρονομαστή την άκρατη φιλοδοξία τους.

    Προς το παρόν όλα είναι σε επίπεδο υποψίας καθώς δεν έχουν βρεθεί ικανά στοιχεία.

    Είναι γνωστό, πάντως, ότι όταν αρχίζει και κυκλοφορεί το σπέρμα της καχυποψίας ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

    Ειδικά δε όταν τα πρόσωπα που «καδράρονται» συγκεντρώνουν και “βαρύ φορτίο παραπόνων”.

    Ο «μάστορας» Ανδρουλάκης

    Θεωρείται από τους μάστορες της πολιτικής επικοινωνίας ειδικά για τα θέματα που αφορούν τις δικές του κινήσεις.

    Ο λόγος για τον Μίμη Ανδρουλάκη.

    Την άλλη εβδομάδα θα παρουσιάσει το νέο του εκδοτικό πόνημα που θα αφορά γεγονότα και αναλύσεις για τα όσα συνέβησαν το ΄74 στο Πολυτεχνείο.

    Με έναν μοναδικό τρόπο έχει καταφέρει  να ανοίξει μια συζήτηση για το όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά και για το ενδεχόμενο αποκαλύψεων.

    Και πως το κατάφερε αυτό; Ενεργοποιώντας τον μύθο του Κώστα Λαλιώτη που τον έπεισε να είναι ένας εκ των ομιλητών που θα μιλήσουν για το βιβλίο του.

    Εύλογο να αναρωτηθεί κανείς «υπάρχει κάτι που δεν έχει ειπωθεί για εκείνη τη περίοδο;».

    «Πολλά και θα παραμείνουν μυστικά», απαντούν οι μυημένοι…

    Οι… «Ερχόμαστε…»

    “Κακά τα ψέματα” τα σημάδια που έχουν αφήσει τα “τσιμπήματα των κοριών” στην Κυβέρνηση είναι έντονα και πονάνε.

    Από την άλλη πλευρά όμως οι πολιτικοί τους αντίπαλοι από την όχθη του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς χαίρονται αλλά ορισμένοι έχουν ξεσαλώσει.

    Μέσα στην Βουλή έχουν αρχίσει  ήδη τις μπηχτές και τις προειδοποιήσεις για την επόμενη μέρα. Ειδικά δε από κάποιους που μέχρι τώρα, ίσα που φαίνονταν στην Ολομέλεια …

    Όπως μου έλεγε  μάλιστα γαλάζιος βουλευτής γνωστός για το βιτριολικό χιούμορ που διαθέτει “αν ήταν στο χαρακτήρα τους και στον ενδυματολογικό τους κώδικα, θα είχαν ράψει και κοστούμια”.

    Ήδη πάντως για μια συγκεκριμένη παρεούλα τους έχουν κολλήσει την ετικέτα «Οι Ερχόμαστε»!

    Κλαίνε και τα πόμολα…

    Η μάχη της Δυτικής Αθήνας

    Πόλεμος γίνεται στη Δυτική Αθήνα με τους υποψήφιους βουλευτές.

    Από τη ΝΔ η κάθοδος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ανεβάσει το πήχη.

    Ο νυν βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος που δεν έχει και κομματικό επιτελείο… έχει πάθει “τενοντίτιδα” από τις χαιρετούρες.

    Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ δεν πάνε πίσω καθώς Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Καρχιμάκης  όχι μόνο κονταροχτυπιούνται αλλά δεν αφήνουν να πέσει κάτω εκδήλωση. Το καλύτερο είναι ότι τις προλαβαίνουν όλες!

    Το πέρασμα του Πάτση

    Υπερδραστήριος ήταν ο  ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Πάτσης όσο ήταν ένοικος της γαλάζιας πολυκατοικίας.

    Από τότε που εξελέγη βουλευτής δεν πρέπει να άφησε υπουργό και υφυπουργό που δεν συνάντησε.

    Το τι λεγόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν είναι εύκολο να μαθευτεί.

    Ορισμένοι πάντως συνομιλητές του διατηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας, επειδή η εμφάνισή του ήταν κάπως εκκεντρική για τις δικές τους συντηρητικές επιλογές.

    Κατάφερε πάντως να γίνει και σύνθημα: «Εσείς με Πάτση, εμείς με τους Απάτσι»…