• Πολιτική

    Πόθεν Έσχες: Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα το πρωί οι δηλώσεις πόθεν έσχες Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

    Πρόκειται για 1.034 δηλώσεις Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών, οι οποίες θα αναρτηθούν και στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

    Τι δήλωσαν Τσίπρας – Μπαζιάνα

    Μεταξύ των δηλώσεων και αυτή του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και της συντρόφου του Μπέτυς Μπαζιάνα.

    Το ετήσιο εισόδημα του ζεύγους Τσίπρα – Μπαζιάνα ανήλθε σε 93.645 ευρώ και αναλύεται ως εξής: για τον κ. Τσίπρα 37.280 ευρώ που προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση και είναι αφορολόγητα και άλλα 33.118 ευρώ που φορολογούνται ενώ το εισόδημα της κυρίας Μπαζιάνα ανήλθε σε 23.247 ευρώ.

    Παράλληλα, η σύντροφος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τραπεζική θυρίδα που άνοιξε το 2013 ενώ οι συνολικές καταθέσεις του ζεύγους ξεπερνούν τα 167 χιλ ευρώ.

    Η ακίνητη περιουσία τους παραμένει σταθερή και περιλαμβάνει οικόπεδο 292 τμ στην Αρτέμιδα ιδιοκτησίας της συζύγου και διαμέρισμα 114 τμ στην Αθήνα.

    Τέλος, ο κ. Τσίπρας διατηρεί την μηχανή 652 κ.ε. και η κα Μπαζιάνα ΙΧ 1.200 κ.ε. ενώ δεν έχουν οφειλές προς τράπεζες ή δημόσιο.

    Το προηγούμενο έτος (2020) το οικογενειακό εισόδημα του Αλέξη Τσίπρα και της συζύγου του διαμορφώθηκε σε 90.585 ευρώ και οι καταθέσεις σε 97.297 ευρώ.

    Δείτε αναλυτικά τι δήλωσαν εδώ 

    Διαβάστε επίσης: 

    Ήταν ο Κώστας Σημίτης ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης;

    Πόθεν έσχες: Τι δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Πόθεν έσχες: Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης



    ΣΧΟΛΙΑ