ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αφορμή το χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δίνει, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του ΑΠΕ ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», συμβουλές στους οδηγούς για ασφαλείς μετακινήσεις.
«Επειδή μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι οδηγοί πρέπει να έχουν στο αυτοκίνητό τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιούν όταν υποδεικνύεται η χρήση τους από την Τροχαία ή ακόμη και όταν αισθάνονται ότι με τις αλυσίδες ότι το ταξίδι τους είναι πιο σίγουρο και ασφαλές.
Να αποφεύγουν την οδήγηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δύσβατες ορεινές περιοχές και ακόμη καλύτερα να επιλέγουν μεγάλους δρόμους που γνωρίζουν παρά άγνωστες ορεινές διαδρομές. Καλό είναι όταν ταξιδεύουμε το χειμώνα να έχουμε στο όχημα ζεστά ρούχα, νερό και φορτισμένα κινητά τηλέφωνα», σημείωσε ο κ. Στεργιάδης και τόνισε τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιβάτες ενός οχήματος όταν αποκλειστούν λόγω χιονόπτωσης.
«Σε περίπτωση που αποκλειστούν κάπου και μέχρι να έρθει κάποια διάσωση, να παραμείνουν στο αυτοκίνητο χωρίς πανικό.
Να ανοίγουμε τον κινητήρα κάθε δέκα λεπτά, για να κρατάμε ζεστό το χώρο του ΙΧ και όχι συνέχεια, ενώ πρέπει να κρατάμε καθαρή την εξάτμιση».
Ο προϊτάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση στις ικανότητες μας ή στις δυνατότητες του αυτοκινήτου συχνά προκαλούν προβλήματα και ατυχήματα.
«Να μην τολμάμε να πιστέψουμε ότι το δικό μας όχημα έχει υπερβολικές δυνατότητες.
Στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά σημειώνονται ατυχήματα, για αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγονται οι λεονταρισμοί», κατέληξε ο κ. Στεργιάδης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαλάει ο καιρός – Πού αναμένονται χιόνια και καταιγίδες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαχαίρωσαν τον Μαζιώτη στο κελί του – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Ένας νεκρός και 14 τραυματίες από την έκρηξη στο λιμάνι της Μπαντάρ Αμπάς
- Στράτος Παραδιάς: Οι βασικοί στόχοι της ΠΟΜΙΔΑ για το 2026 και τα ανοιχτά θεσμικά μέτωπα
- Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η αξιοπιστία δεν χτίζεται μόνο με βάση τη λιτότητα, χτίζεται με αποδοτικότητα»
- Σε συναγερμό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία ενόψει κακοκαιρίας – Σε Red Code 4 περιφέρειες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.