• Πολιτική

    Πορεία του ΚΚΕ προς την Αμερικανική Πρεσβεία, κλειστή η Βασ. Σοφίας – Συγκεντρώσεις και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα

    • NewsRoom
    Κουτσούμπας

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ


    Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιεί το απόγευμα της Τρίτης το ΚΚΕ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Αυτή την ώρα η πορεία βρίσκεται έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βασ. Σοφίας.

    Νωρίτερα, τα μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν έξω στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου απηύθυνε ομιλία ο γενικός της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Όχι στην επαναχάραξη των συνόρων – Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια» και «Εχθροί μας δεν είναι οι λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟϊκοί» αναγράφεται στα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές του ΚΚΕ.

    Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, λέγοντας ότι «ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τους δήθεν διαφορετικούς ρόλους Τσίπρα-Καμμένου.

    «Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα “γαρνιρισμένα” με μια δήθεν “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, για να κοροϊδεύει λαϊκές δυνάμεις. Τους προδίδουν, όμως, τα αίσχη που έχουν κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

    «Οι δυο τους παίζουν το γνωστό παιχνίδι, “του καλού και του κακού χωροφύλακα”. Μα έχουν πάντα κοινό σκοπό. Να εκβιάσουν τη συνείδηση του λαού, να τον σύρουν στην ίδια κοινή γραμμή, αυτή της υπόκλισης στον ευρωατλαντισμό και τα ανίερα σχέδιά τους».

    Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μελη της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία του ΚΚΕ και στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.



    ΣΧΟΛΙΑ