• Πολιτική

    Πομπέο: Αν χρειαστεί, ο Τραμπ είναι έτοιμος και για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας

    • NewsRoom
    Πομπέο

    Μάικ Πομπέο, υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ


    Προετοιμασμένος μέχρι και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

    Μιλώντας στο CNBN ο Μάικ Πομπέο διευκρίνισε πως «προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο». Ωστόσο πρόσθεσε πως «σε περίπτωση που απαιτείται στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση».

    Πάντως ο κ. Πομπέο δεν αποκάλυψε ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» που θα οδηγούσε σε στρατιωτική δράση εναντίον της Άγκυρας.

    Ο Πομπέο πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιήσει σίγουρα οικονομικές και διπλωματικές δυνάμεις, προτού στραφεί σε στρατιωτική δράση.

    Νωρίτερα πάντως ο Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αν και επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που χρειαστεί. Αντίθετα, απογοήτευσε ξανά τους πρώην συμμάχους του Κούρδους, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν τους είχαν εγγυηθεί πως θα βρίσκονται εκεί για 400 χρόνια προκειμένου να τους προστατεύει.



    ΣΧΟΛΙΑ