• Πολιτική

    Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ: Στο «μικροσκόπιο» μπήκε η στρατηγική και προβλήματα του κόμματος

    • NewsRoom


    Τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

    Στη συζήτηση, που όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε «σε καλό κλίμα», συζητήθηκε η στρατηγική του κόμματος κατά την επόμενη περίοδο. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πριν την ανακοίνωση του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί – εκτός απροόπτου – στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τη Δευτέρα εξάλλου θα συνεδριάσειτ η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης», όπως τόνιζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα πάντως με όσα έγιναν γνωστά, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επισήμαναν κατά τη συζήτηση μια σειρά από αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος. Παράλληλα, εξέτασαν τη στρατηγική και των υπόλοιπων κομμάτων, ενόψει και του γεγονότος ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι μια προεκλογική χρονιά. Όπως μάλιστα ανέφεραν στο ΑΠΕ, «θεωρείται επιβεβλημένη και η ισχυροποίηση του κόμματος στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».

    Στη συζήτηση συμφωνήθηκε πως για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να προχωρήσει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στην «υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία».

    Οι πολιτικές πάντως αυτές θα συνδεθούν με το νέο σχήμα της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και αυτό την επόμενη εβδομάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ