• Πολιτική

    Πολιτικό παρασκήνιο: Κάτι τρέχει με τον Θ. Θεοχαρόπουλο

    • NewsRoom
    ΔΗΜΑΡ


    Τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τις κινήσεις της ΔΗΜΑΡ παρακολουθούν στενά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης του κόμματος.

    Την τελευταία περίοδο ο κ. Θεοχαρόπουλος τηρεί «σιγήν ιχθύος» όσον αφορά στη στάση του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Δεδομένου ότι η θέση του κόμματος είναι πως οποιαδήποτε απόφαση για τη Συμφωνία συνεπάγεται ανακοίνωση ημερομηνίας εκλογών, θα περίμενε κανείς ο κ. Θεοχαρόπουλος να μιλά ξεκάθαρα για τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ ως προς ένα τόσο μείονος σημασίας εθνικό ζήτημα.

    Το στρατόπεδο Γεννηματά φέρεται να ξεκαθαρίζει πως η υπερψήφιση της Συμφωνίας θα σημάνει και το «διαζύγιο» με τον κ. Θεοχαρόπουλο κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ.

    Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδίδεται σε «έντονο φλερτ» προς το ΚΙΝΑΛ.

    «Επιδιώκουμε τον διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις πάνω σε κάποιους σταθερούς άξονες: την αντιπαράθεση με την ακροδεξιά, την δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, τις αναγκαίες τομές για την εμβάθυνση και την ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας και των θεσμών. Αυτές είναι οι βάσεις ενός σχεδίου που μπορεί να συσπειρώσει την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Αυγή.

    Μένει να αποφασιστεί πώς και πότε ο κ. Θεοχαρόπουλος θα αποφασίσει να ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς σύντομα επίκειται και η κρισιμότατη ψηφοφορία επί της Συμφωνίας από τη Βουλή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης για Πρέσπες: Είναι μια κακή συμφωνία και θα βρεθούμε απέναντι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονο φλερτ Τσίπρα προς ΚΙΝΑΛ με όχημα την Συμφωνία των Πρεσπών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Δείτε όλο το νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ