• Top Stories

    Σ. Λαβρόφ: Ρωσία, Τουρκία και Ιράν θα υπογράψουν κοινή διακύρηξη για τη Συρία

    Σεργκέι Λαβρόφ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ


    Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν να υπογράψουν κοινή διακύρηξη για τη λήψη μέτρων για την αναγέννηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία με στόχο να παύσει η διένεξη στη χώρα, όπως δήλωσε σχετικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο και Ιρανό ομόλογό του.

    Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «στη διακήρυξη γίνεται λόγος για την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική οντότητα της Συρίας».

    Εν τω μεταξύ, πριν τους υπουργούς Εξωτερικών συναντήθηκαν οι υπουργοί Αμύνης των ίδιων χωρών. Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, εξήγησε ότι «η Ρωσία στο Χαλέπι έκανε τελικά τη δουλειά που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Αμερικανοί».

    «Πολλούς μήνες τώρα μας υπόσχονταν ότι θα ξεχωρίσουν την μετριοπαθή αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές αλλά δεν το έκαναν. Το κάναμε εμείς και αυτό είναι αναγκαίο ώστε να επικεντρωθούμε στο εξής στη μάχη κατά των τρομοκρατών», διευκρινίζει ο Σοιγκού.

    Στη συναντηση με τον Τούρκο ομολογό του Φικρί Ησσίκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα στηρίξει τη Διακήρυξη της Μόσχας.

    Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούμε να γίνουμε χώρες – εγγυήτριες στην εκπλήρωση της συμφωνίας κατάπαυσης, τονίζει ο Ρώσος υπουργός άμυνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπ. Εσωτερικών Γερμανίας: Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν την ελευθερία μας!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ναυάγιο» στο EuroWorking Group – Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣτΕ: Τέλος οι υπέρβαροι στις Ένοπλες Δυνάμεις



    ΣΧΟΛΙΑ