Πολιτική

Προϋπολογισμός 2017-LIVE: Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή – Κορυφώνεται η κόντρα Τσίπρα με Μητσοτάκη (video)

  • NewsRoom


Λίγο μετά τις 14.00 άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό, που ψηφίζεται απόψε.

Στις αποφάσεις του Eurogroup, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και τις εξαγγελίες του για χαμηλοσυνταξιούχους και νησιά αναμένεται να αναφερθεί στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να θέσει και διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης που επιδιώκει την ανάπτυξη και της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει τη συντριβή της κοινωνίας -όπως αναμένεται να πει.

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στη διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για την αξιολόγηση, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση, και θα θέσει πολιτικά όρια, διαμηνύοντας στους εταίρους ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2017.

Αξιοσημείωτο είναι το ρεκόρ ομιλητών, καθώς από τη Τρίτη που ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού μέχρι σήμερα, ζήτησαν και πήραν τον λόγο 196 βουλευτές και απομένουν μόλις 8 από όλους όσοι είχαν εγγραφεί.

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή


ΣΧΟΛΙΑ