• Top Stories

    Παραμένει πανίσχυρο το ελληνικό διαβατήριο – Σε ποια θέση βρίσκεται φέτος

    ελληνικό διαβατήριο


    Πανίσχυρο παραμένει, παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, το ελληνικό διαβατήριο για μια ακόμα χρονιά, καθώς βρίσκεται στην 6η κατηγορία της  ετήσιας έκθεσης του Passport Index.

    Ο κάτοχος ενός ελληνικού διαβατηρίου μπορεί να ταξιδέψει σε 153 χώρες ανά τον κόσμο, δίχως την απαίτηση έκδοσης βίζας (τουριστικής), βάσει και των συμφωνιών που έχει πετύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στην ίδια κατηγορία με το ελληνικό διαβατήριο βρίσκονται η Ιρλανδία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.

    Όσο για την χώρα με το ισχυρότερο διαβατήριο αυτή δεν είναι άλλη από τη Γερμανία, ενώ στη δεύτερη κατηγορία βρίσκεται εκείνο της Σουηδίας. Στην 3η κατηγορία υπάρχουν τα διαβατήρια από τις Φινλανδία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Νότια Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο.

    Στην 4η κατηγορία βρίσκονται οι Σινγκαπούρη, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ), ενώ μια θέση πάνω από αυτή στην οποία υπάρχει το ελληνικό διαβατήριο, βρίσκονται τα διαβατήρια της Αυστρίας, του Λουξεμβούργου και της Πορτογαλίας.

    Κάτω από την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Ισραήλ, το Μεξικό, η Τουρκία, ενώ στην τελευταία κατηγορία (95), βρίσκεται το Αφγανιστάν και στην κατηγορία 94, το Πακιστάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει αρκετά τον τουριστικό κλάδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωταθλητής στα κόκκινα δάνεια ο ελληνικός Τουρισμός!



    ΣΧΟΛΙΑ