• Top Stories

    Ομπάμα σε Μέρκελ: Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας στο πλευρό της Γερμανίας

    Barack Obama

    Barack Obama


    Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επικοινώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, το βράδυ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βερολίνο.

    Παράλληλα, ο Ομπάμα, θέλησε να προσφέρει και βοήθεια εκ μέρους των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας στις έρευνες για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στη γερμανική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Λευκός Οίκος την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

    Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κάνει διακοπές στη Χαβάη, υπογράμμισε ότι «καμιά επίθεση δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα» των ΗΠΑ, όπως και της Γερμανίας, να «συντρίψουν την τρομοκρατία σε όλες της μορφές της».

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε την «αταλάντευτη ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ στις κοινές μας προσπάθειες για την εξάλειψη της μάστιγας της τρομοκρατίας και την υπεράσπιση του τρόπου ζωής μας».

    Υπενθυμίζεται ότι η εισβολή του φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, την οποία η Μέρκελ χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια», στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ άλλοι 48 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 18 παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον πλέον πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Λαβρόφ: Ρωσία, Τουρκία και Ιράν θα υπογράψουν κοινή διακύρηξη για τη Συρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Εσωτερικών Γερμανίας: Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν την ελευθερία μας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ναυάγιο» στο EuroWorking Group – Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ