• Top Stories

    Χάος στα λιμάνια! Νέες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΠΝΟ

    πλοία - απεργία - πνο


    Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές.

    Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ που έλαβε χώρα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκαν 48ωρες πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 6 το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

    Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Άγιο Διονύσιο και στη συνέχεια, πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί πιθανότατα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι είπαν Τσίπρας και Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει ο επενδυτής Πολ Καζαριάν: Το πραγματικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 71% του ΑΕΠ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια δραματική απόφαση εναντίον του Κολεγίου Αθηνών και του κ. Αλέξανδρου Σαμαρά



    ΣΧΟΛΙΑ