• Πολιτική

    Η «μάχη» των ναυτικών «πνίγει» όλη την Ελλάδα – Ασυγκίνητος ο Κουρουμπλής

    • Λώρη Κέζα
    παναγιωτης κουρουμπλης

    Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


    Θα πληρώσουμε και την ανικανότητα του υπουργού Ναυτιλίας να διαπραγματευτεί με τους ναυτικούς. Κυριολεκτικά. Θα πληρώσουμε εισιτήρια. Να εξηγήσουμε. Λόγω της απεργίας στα καράβια, έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη 2.500 μαθητές. Θα επιστρέψουν αεροπορικά με έξοδα του κράτους. «Θα ναυλωθούν ειδικές δωρεάν πτήσεις» διαβάζουμε. Δωρεάν για τους μαθητές από τον υπουργό δηλαδή από τα συνήθη υποζύγια, τους φορολογούμενους. Μήπως ο λογαριασμός έπρεπε να πάει στο συνδικάτο που παρεμποδίζει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών; Να πούμε ότι η ελεύθερη μετακίνηση είναι Συνταγματικό δικαίωμα, δεν είναι μόνο ηθικό δικαίωμα.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής προβαίνει σε διάκριση μεταξύ πολιτών αναλαμβάνοντας τα έξοδα επιστροφής μερίδας μαθητών_ αν τελικά υλοποιηθεί η προφορική δέσμευση για ταξίδι με αεροπλάνο. Δεν είναι μόνο η Κρήτη όπου έχουν εγκλωβιστεί τα παιδιά. Υπάρχουν και σε άλλα νησιά μαθητές πενθήμερης εκδρομής. Εστιάζοντας στους μαθητές, που δεν έχουν χαρτζιλίκι για να κινηθούν, ξεχνάμε το σύνολο.

    Πολύς κόσμος βρίσκεται μακριά από το σπίτι του και αναγκάζεται να κάνει έξοδα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Πολύς κόσμος δεν είναι στη δουλειά του επειδή πήγε στην πόλη ή επειδή πήγε στο νησί. Ο αποκλεισμός αφορά και τις δυο πλευρές της ναυτικής διαδρομής. Σε αυτόν τον αποκλεισμό δημιουργούνται έξοδα διαμονής, διατροφής. Ποιος αποζημιώνει τους πολίτες που εξαναγκάζονται σε περιττά έξοδα; Κανείς.

    Πολλοί επαγγελματίες χάνουν έσοδα από τον αποκλεισμό. Μεγάλοι χαμένοι οι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων. Λαχανικά, κρέατα, τα προφανή. Οι αγρότες χάνουν χρήματα, πετούν την παραγωγή, αναλαμβάνουν να καλύψουν οι ίδιοι τη ζημιά. Το ίδιο ισχύει για όλα τα είδη εμπορίου αλλά κανείς από τους ομήρους δεν ζητεί αποζημίωση.

    Οι νησιώτες όμηροι των απεργών θα έπρεπε κάποια στιγμή να αντιδράσουν. Συλλογικά ή ατομικά, με κάθε νόμιμο μέσο. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδικούνται από το δίκιο των απεργών και μάλλον δεν είναι και η τελευταία. Για πολιτική λύση δεν υπάρχει ελπίδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καραμούζης-Φραγκιαδάκης: Τι θα πουν με τους θεσμικούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς-24ωρη απεργία ΓΣΕΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Motor Oil: Διάθεση 1,4 εκ μετοχών από Doson



    ΣΧΟΛΙΑ