• Top Stories

    Κωνσταντινούπολη: Στους 44 οι νεκροί – 36 από αυτούς είναι αστυνομικοί

    • NewsRoom


    Αυξήθηκαν οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε στο γήπεδο της Μπεσίσκας στην Κωνσταντινούπολη, με τα θύματα να ανέρχονται πλέον στους 44. Από τους 44 νεκρούς οι 36 είναι αστυνομικοί.

    Η πρώτη επίθεση, που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, η οποία σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο σημειώθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητα. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε 45 δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα πάρκο σε μικρή απόσταση από το γήπεδο από βομβιστή αυτοκτονίας την ώρα που γύρω του βρίσκονταν αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς.

    «Ήταν σαν κόλαση. Οι φλόγες έφταναν στον ουρανό. Έπινα τσάι στο καφέ δίπλα στο τζαμί», δήλωσε ο Ομέρ Γιλμίζ, ο οποίος εργάζεται ως καθαριστής στο τζαμί Ντολμά Μπαχτσέ που βρίσκεται κοντά και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω από τα τραπέζια και οι γυναίκες άρχισαν να κλαίνε. Οι οπαδοί έπιναν τσάι στο καφενείο και αναζήτησαν καταφύγιο. Ήταν φρικτό»…

    k3Όπως ανέφερε ο Σοϊλού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση, επισημαίνοντας ότι στόχευε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων. Συγκλονιστική φωτογραφία έξω από το γήπεδο της Besiktas με δεκάδες κράνη αστυνομικών στο οδόστρωμα.

    Προβολή εικόνας στο Twitter

    Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος ήταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας.

    tourkia-konstantinoupoli-ekriksiΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξουδετερώθηκε βόμβα στο υπ. Εργασίας. Συναγερμός στην ΕΛΑΣ έπειτα από τηλεφώνημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ληστεία με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Ευ. Τσακαλώτος: Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν



    ΣΧΟΛΙΑ