• Πολιτική

    Ηχηρή απάντηση Καμμένου: «Δεν μας τρομάζουν οι απειλές – Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόκληση» (video)

    • NewsRoom
    Πάνος Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Η απάντηση στις πολλαπλές και θρασείς δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας ήρθε δια στόματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

    «Δεν μας τρομάζουν οι απειλές, δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις» διεμήνυσε από τα Γρεβενά, όπου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων στο 586 Τάγμα Πεζικού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον σύντομο χαιρετισμό του ενώπιον των νεοσυλλέκτων στρατιωτών, σημείωσε: «Χάρη στις ένοπλες δυνάμεις ο ελληνικός λαός απολαμβάνει συνθήκες ασφάλειας και δεν μας τρομάζουν οι απειλές δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Επισήμανε ότι «η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όνομα της Μακεδονίας, τονίζοντας: «Από εδώ στη Μακεδονία, την αληθινή Μακεδονία, σας αναφέρω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αγωνιζόμαστε αδιαλείπτως για τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν».

    Ανακοίνωσε ότι στα άμεσα σχέδια της στρατιωτικής ηγεσίας είναι να προσφέρεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, οι φαντάροι να απολαμβάνουν εκπαίδευση με ταυτόχρονη επαγγελματική πιστοποίηση, που θα τους χρησιμεύει στη μετέπειτα εργασιακή και επαγγελματική τους αποκατάσταση.

    Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς τους κάλεσε να κρατούν συνεχή επαφή με τους νέους στρατιώτες, τονίζοντας: «Οφείλετε να τους παραδώσετε υγιείς στις οικογένειες που σας τους εμπιστεύθηκαν».

    Κάλεσε τους νέους στρατιώτες να δείξουν ωριμότητα και ενεργό συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους, «αφού υπηρετούν την πατρίδα σε μια περίοδο πολυσυνθέτων οικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων». Μάλιστα, στο τέλος της ομιλίας του, θέλοντας να τιμήσει τους νεοσύλλεκτους, ανακοίνωσε ότι τους δίδεται επτά ημέρες τιμητική άδεια, για να εισπράξει τα χειροκρότημα όλων των συγγενών και επισκεπτών του στρατοπέδου.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και οι Τούρκοι τον χαβά τους: “Είναι γνωστή η στάση της χώρας μας με την κυριαρχία στα Ίμια”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύμα μετανάστευσης από την Τουρκία – Αυξάνονται οι πολίτες που αγοράζουν σπίτια στη χώρα μας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για πόλεμο στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ