• Top Stories

    Γαβρόγλου: Επαναφέρει τις αυξημένες αρμοδιότητες στα 15μελή Γυμνασίων-Λυκείων

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Κώστας Γαβρόγλου/υπουργός Παιδείας


    Τον πιο ουσιαστικό και ενεργό ρόλο των μαθητών στα 15μελή συμβούλια επιθυμεί να επαναφέρει με υπουργική απόφαση ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο υπουργός έχει καταλήξει στη λήψη αυτής της απόφασης τονίζοντας ότι «για τον στόχο της ισότητας, της δημοκρατίας στην εκπαίδευση θα ανανεώσουμε το πλαίσιο λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων ώστε ο θεσμός να ζωντανέψει και να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη σχολική ζωή».

    «Επιδίωξή μας η θεσμοθέτηση διαδικασιών όπου θα συμμετέχουν οι μαθητές και του Δημοτικού, στο μέτρο βέβαια που αναλογεί σε κάθε ηλικία, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται άνωθεν αλλά ως ένα κοινωνικό συμβόλαιο που συζητείται, αναγνωρίζεται ως απαραίτητο για την ομαλή συμβίωση και λειτουργία του σχολείου και καταλήγει ως συμφωνία μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας», επισημαίνουν από το περιβάλλον του υπουργού Παιδείας.

    Ακόμη, πρόκειται να ενισχυθεί ο σύλλογος διδασκόντων με την κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού σε κάθε σχολείο με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο και αναμένεται το επόμενο διάστημα. Έτσι, το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει τον ενεργό ρόλο των διευθυντών αφού εξετάζεται ο κανονισμός αυτός να καταρτίζεται και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Καιρός: Σοκάρουν οι προβλέψεις για το τριήμερο των Φώτων – Μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο χειρουργείο ο Πάνος Καμμένος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Γαβρόγλου: Διορισμοί προ των πυλών για χιλιάδες εκπαιδευτικούς



    ΣΧΟΛΙΑ