ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου καλείται πλέον να ανάψει το πράσινο φως για την υλοποίηση μιας εκ των μεγαλύτερων επενδύσεων στον τομέα της Παιδείας τα τελευταία χρόνια.
Η επένδυση αφορά τη δημιουργία ιδιωτικού ΙΕΚ Όμηρος στη Λάρισα, το συνολικό ύψος της οποίας θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και θα κρατήσει στην περιφέρεια Θεσσαλίας σπουδαστές οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα αναγκάζονταν να φύγουν προς τα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να σπουδάσουν.
Η επένδυση του ΙΕΚ Όμηρος είχε παγώσει μετά από προσφυγή ανταγωνιστών του στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Λάρισας (ΣΥΠΟΘΑ).
Το συμβούλιο όμως αποφάνθηκε αμετάκλητα υπέρ του ΙΕΚ Όμηρος απορρίπτοντας τις προσφυγές και ανοίγοντας τον δρόμο για την επένδυση.
Πλέον η ημερομηνία, στην οποία το ΙΕΚ Όμηρος θα υποδεχθεί τους πρώτους σπουδαστές από την περιφέρεια Θεσσαλίας εξαρτάται από την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος αναμένεται και τυπικά να ανάψει το πράσινο φως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η καινοτομία σε «σημείο θραύσης» – Η επιστροφή του 76% των εσόδων κάνει το περιβάλλον ασφυκτικό
- Κωνσταντίνος Κροντηράς: Το οινοποιείο στην Αργεντινή και στο Μαρούσι και η Roxana Shipping με τα 12 πλοία
- Τσαβδαρίδης (υφ. Ανάπτυξης) στο mononews: Το σχέδιό μας για τις επιπτώσεις του πολέμου – Τι θα κάνουμε με φόρο στα καύσιμα και στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων
- Maison Valentino: Η σύγκρουση Απόλλωνα και Διονύσου στο πεδίο του μπαρόκ δίνει πνοή στη νέα συλλογή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.