• Πολιτική

    Φίλοι στο Twitter, εχθροί στο Αιγαίο: Το “προκλητικό” μήνυμα ειρήνης του Ακιντζί στον Αναστασιάδη

    Ο Ν. Αναστασιάδης (αρ) με τον Μ. Ακιντζί


    Την φιλική του πλευρά και τα φιλοειρηνικά του αισθήματα επιστράτευσε αυτή την φορά ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος έστειλε τις ευχές του στα ελληνικά μέσω Twitter, με αφορμή την ονομαστική εορτή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

    «Φίλε μου Νίκο Αναστασιάδη, για την ονομαστική σου εορτή σου εύχομαι χρόνια πολλά, με υγεία, ειρήνη και ευτυχία», έγραψε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης μέσω Twitter τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και ευχήθηκε οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού να ευοδωθούν για το καλό της Κύπρου.

    anastasiadis-euxes-ena

    Οι δύο τους, άλλωστε, είχαν πρόσφατα την ευκαιρία να συναντηθούν σε χαλαρή διάθεση, στο δείπνο που παρέθεσε  ο Ειδικός Σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, κατά το οποίο αποφάσισαν την επανέναρξη των συνομιλιλών για το Κυπριακό, έπειτα από τις αλληλοκατηγορίες για την αποτυχία της πρόσφατης συνάντησης στην Ελβετία.

    Κατά το δείπνο συμφωνήθηκε ότι στις 9 Ιανουαρίου οι κκ. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα μεταβούν στη Γενεύη για να αξιολογήσουν τα μέχρι τότε δεδομένα στις συνομιλίες, ενώ στις 11 του μήνα θα παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού και στις 12 θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη για το Κυπριακό.

    Μένει να δούμε αν η νέα χρονιά βρει και τους δύο … φίλους με “ειρήνη και ευτυχία”…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διάγγελμα Αναστασιάδη: Ο τελευταίος λόγος στον Κυπριακό λαό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eκδίδονται οι άλλοι 3 Τούρκοι για την απόπειρα πραξικοπήματος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελλάδα vs Τουρκία: «Έτοιμοι για θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι στο Αιγαίο- Αποκλείω ολοκληρωτικό πόλεμο»



    ΣΧΟΛΙΑ