• Top Stories

    Έκκληση Ερντογάν: “Στηρίξτε την τουρκική λίρα”

    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    Να μετατρέψουν σε τουρκική λίρα κάλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσους Τούρκους πολίτες έχουν καταθέσεις σε ξένα νομίσματα, προκειμένου να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη στήριξη της οικονομίας της χώρας.

    Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, στις 2 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι “Όσοι έχουν αποταμιεύσεις σε ξένα νομίσματα, ας τις μετατρέψουν σε χρυσό, ας τις μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες. Ώστε η τουρκική λίρα και ο χρυσός να κερδίσουν σε αξία”.

    Ωστόσο αυτές οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται σε μια περίοδο που η τουρκική λίρα καταρρέει έναντι του δολαρίου κάθε εβδομάδα εξαιτίας των πολιτικών αναταράξεων και της τεταμένης κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στην Τουρκία.

    Επιπλέον, οι αγορές ανησυχούν επίσης για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Τούρκου προέδρου στην οικονομία, καθώς δεν έχει σταματήσει να ζητά από την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκιά της, παρά τον αυξημένο πληθωρισμό. Ο Ερντογάν επανέλαβε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στην Άγκυρα ότι “Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη μείωση των επιτοκίων. Αυτό που λέω ισχύει και για τις δημόσιες τράπεζες”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυρ. Μητσοτάκης: “Οι Έλληνες έχουν κουραστεί με τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΥπ. Εξωτερικών: «Σαθρή και χωρίς να έχει νομικό κύρος η άποψη της Τουρκίας για τα Ίμια»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για πόλεμο στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ