• Top Stories

    ΕΦΚΑ: Με έλλειμμα 1 δισ. ευρώ ξεκινά την λειτουργία του το νέο υπερταμείο

    Αχτσιόγλου


    Με έλλειμμα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ξεκινά την λειτουργία του το ΕΦΚΑ, το νέο ασφαλιστικό υπερταμείο που τυπικά τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

    Τον ελλειμματικό προϋπολογισμό ενέκρινε η Υπουργός Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις της Υπ. Εργασίας, το έλλειμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα ανέρχεται φέτος σε 1.048.904.500 ευρώ. Τα έξοδα του νέου ταμείου θα ανέλθουν σε 41,1 δισ. ευρώ, την ώρα που τα έσοδά του θα φτάσουν στα 40 δισ. ευρώ.

    Ο κλάδος της επικουρικής ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών θα έχει έλλειμμα 166 εκατ. ευρώ (έσοδα από εισφορές 4,857 δισ. ευρώ, έξοδα για επικουρικές συντάξεις 5,123 δισ. ευρώ).

    Ο κλάδος των εφάπαξ παροχών του παραπάνω ταμείου θα έχει πλεόνασμα 69 εκατ. ευρώ (έξοδα 683 εκατ. ευρώ, έσοδα 752 εκατ. ευρώ).

    Το έλλειμμα στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων αναμένεται να φτάσει στα 11 εκατ. ευρώ (έσοδα 381 εκατ. ευρώ, έξοδα για μερίσματα συνταξιούχων Δημοσίου 369 εκατ. ευρώ).

    Δείτε εδώ το έγγραφο του προϋπολογισμού του νέου υπερταμείου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τρόμος οι εισφορές του 2017!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδηγίες για την απογραφή των εργοδοτών από 1/1/2017 – Όλη η εγκύκλιος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγρότες: Σοκ από τις αλλαγές σε ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ