ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γκίκας από Ρόδο: Στόχος μας να μετατρέψουμε τις προκλήσεις της νησιωτικότητας σε συγκριτικά πλεονεκτήματα για τα νησιά μας
Αμετανόητος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, παρά τις έντονες αντιδράσεις για την αμφιλεγόμενη δήλωσή του για τα ελληνικά νησιά που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Παιδείας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real o κ. Ζουράρις επέμεινε στη δήλωση ότι «δεν πειράζει αν χάσουμε και μερικά νησιά, αρκεί να μην χάσουμε την γλώσσα μας.»
«Είτε λόγω ιδιοτέλειας είτε λόγω κουταμάρας οι δημοσιογράφοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν» είπε ο κ. Ζουράρις, ενώ εξήγησε, γελώντας, πως «στον Αριστοτέλη αυτό λέγεται σχήμα καθ΄υπερβολήν. Εγώ είμαι λόγιος, με ξέρετε 70 χρόνια και, όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία, ο Ζουράρις δεν μπορούσε παρά να τα πει αυτά.»
Ο κ. Ζουράρις επέμεινε πως με την υπερβολή προσπάθησε να δείξει την «γελοιότητα» των Τουρκικών απειλών, αρνούμενος να δεχθεί ότι η δήλωσή του μπορεί να θεωρηθεί προκλητική, ειδικά σε μια περίοδο που οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο είναι συνεχείς.
Τόνισε, μάλιστα, με έμφαση ότι έχει σημασία πως η δήλωση αυτή δεν γίνεται από έναν οποιονδήποτε υπουργό, αλλά από τον «συγκεκριμένο Ζουράρι», λέγοντας ότι τον γνωρίζουν στα νησιά, θυμίζοντας παράλληλα την αντιστασιακή του δράση, την καταγωγή του από την Κωνσταντινούπολη αλλά και ότι αγωνίστηκε για να μπορεί οποιοσδήποτε να λέει την άποψή του!
Η αρχική δήλωσή του κ. Ζουράρι έφεραν, όπως ήταν φυσικό τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από την Κυβέρνηση «να μαζέψει» τον υφυπουργό της, το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται αν ο κ. Ζουράρις έχει χάσει τα μυαλά του ενώ το Ποτάμι αρκέστηκε να πει πως κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά τις δηλώσεις του κ. υφυπουργού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πόλεμος» για την ντροπιαστική δήλωση Ζουράρι: «Και να μας πάρουν οι Τούρκοι μερικά νησιά δεν πειράζει»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κώστας Ζουράρις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών – Αν οι δανειστές θελήσουν σύγκρουση θα την έχουν
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κώστας Ζουράρις. Απίθανη δήλωση: θέλω 100.000 Έλληνες να γράφουν και να μιλάνε αρχαία Ελληνικά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεγάλος ρωσικός πετρελαϊκός κόμβος στις φλόγες μετά από πλήγμα
- Μητσοτάκης: Στη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ – Θέτει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα
- Σερβία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Alta Banka με κατηγορίες για υπεξαίρεση 430 εκ. δολαρίων μετά τις εκλογές
- Μερτς: Η ΕΕ δεν εξαρτάται αποκλειστικά από ΗΠΑ και Κίνα, έχουμε 450 εκατ. καταναλωτές μην υποτιμάτε τις δυνατότητες μας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.